Cât de simplu poţi concepe designul unui scaun – Derek McLeod

Derek McLeod

Răsfoind cu scroll-ul paginile de design interior pentru mobilier mic am găsit un scaun atât de simplu şi curat conceput încât tocmai lipsa de complexitate mi s-a părut cea mai atractiva. Am luat legatura cu proprietarul ideii si am găsit înţelegere si acceptarea necesara pentru a va arata în deplinătatea legalităţii munca lui Derek McLeod. Fotografiile sunt făcute de Shanghoon.

Liniile simple, definesc munca de creaţie a lui Derek iar la toate modelele create de el am remarcat înclinaţia catre minimalist. Sum Lounge Chair este piesa ce mi-a atras atenţia şi este conform designerului o combinatie de structură si suprafaţă, de ramă si planeitate utilă, linii si curbe ce îndeplinesc funcţia practică a unui scaun, adică aceea de a susţine greutatea unei persoane într-o maniera confortabilă. Şezutul scaunului are planul înclinat înspre înapoi, obligând spatele ocupantului să se reazeme de spătar.

Lipsa oricărei tapiserii, denotă că scaunul îşi îndeplineşte funcţia fără nici un adaos de confort, doar din conceptul de forma şi structura.

Lemnul masiv, prin funcţionalitatea lui naturală şi ajutat de un concept inspirat asigura confort atunci când este respectată o singură condiţie : SIMPLITATE.

Derek McLeod design Sum Chair

Derek McLeod design Sum Chair

Derek McLeod design Sum Chair

Derek McLeod design Sum Chair

Derek McLeod design Sum Chair
Derek McLeod design Sum Chair
Derek McLeod design Sum Chair
Derek McLeod design Sum Chair

Derek McLeod Design este o agenție canadiană care are în portofoliu creații pentru multe entități celebre, designerul lucrând chiar și pentru lanțul Hilton. Momentul în care imaginația unui artist de produs, un designer cu aplicare practică este luat în vizor de companii celebre, este clipa când toată strădania se materializează și munca sa devine apreciată. Familia de Medici are atribute de consacrare a unor artiști ce altfel ar fi rămas iluștri necunoscuți. Șansa este o trăire aparte, pe care fiecare om care încercă să fructifice rodul nonconformismului și lipsei de bariere o caută.

Mai puteți citi dacă curiozitatea vă împinge să aflați mai multe, cu riscul de a deveni avizi de cunoaștere, deci pe răspundere proprie și :

Masha Verhoogt – profil de designer din România

Mobila morfologica – designer Ian Stell

Handcrafted by Chiuzbi – produse artizanale fabricate la Timișoara

Derek McLeod
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    foarte dragute florile 🙂