Casa mediteraneana – casa unei nopti de vara

casa mediteraneana e1468033732527

Când spui casa mediteraneana te gândești pe loc la veranda, soare, briza mării și vacanță.

Există case care sunt ele însele protagonistele unei povești. Case care îndeplinesc acel vis minunat al noptilor de vara petrecute cu familia si prietenii,  avand conversații interminabile sub stele, în picioarele goale pe iarba.

casa mediteraneana
spatiu luminos

Casa unei nopti de vara,  asa am numit-o pe ea- casa din Costa Brava, care vrea sa ma rapeasca si sa ma tina sub sechestru pe toata perioada verii.  Este situata la câțiva metri de o stâncă și este înconjurata de grădini și de Marea Mediterană. Momentan este locuita de o mare familie: de bunici, părinți, matusi si copii mici, instalati aici pâna in luna septembrie.  Dar eu stiu ca ma asteapta pe mine pentru o vara de neuitat. 

Gata, am visat destul! Hai sa discutam ce ne priveste pe noi, casa – designul interior. 

„Casa are aproximativ optzeci de ani,  a trecut prin mâinile mai multor familii  și chiar a petrecut ceva timp abandonata.  Am reabilitat-o si am reprodus elementele care dau caracter, cum ar fi plafoane înalte cu grinzi  sau ferestrele arcuite „, explică Juan Carlos Escrivá, constructor și restaurator. 

decor cu grinzi de lemn
decor cu grinzi de lemn

Desinerul interior Barbara Sindreu : „Am căutat un decor proaspăt, de vacanta. Am ales zugrăveala și țesături de culoare bej deschis și o mare parte din mobilier a fost preferat pentru a se asorta cu grinzile din lemn natural. ” Într-o casă de vară, nu se poate uita de in, astfel Barbara a apelat la perdele lungi din acest material pentru a evidenția tavanul inalt.  A folosit doar tesaturi în tonuri calde, care arata și se simt ca o vacanța de vara.

tonuri calde in Casa mediteraneana
finisaje in tonuri calde

Casa unei nopti de vara are două camere, una cu priveliste inspre gradina, iar una înspre mare.  Proprietarii sunt iubitori de artă și in fiecare cameră este evidentiata o lucrare. Există lucrari char si in baie, aceasta fiind o generoasa parte din dormitorul principal.  În dormitor și baie, bejurile predomină, creând o atmosferă senină, dată și de parchetul de stejar masiv.

lucrarile de arta intr-o Casa mediteraneana

Terasa cu priveliste este locul ideal pentru odihnă . Si pentru a te indragosti de mare. In fiecare vara.

fotoliu vintage - Casa mediteraneana
Living – Casa mediteraneana
baie spatioasa la Casa mediteraneana
scaun – fotoliu pentru baie
parchet pentru baie - Casa mediteraneana
amenajarea baii pentru casa mediteraneana

Am plecat, mă asteapta Costa Brava!

Photo Credits.

Poate ai chef să evadezi din spațiul tău și vrei să mai citești – La Bella Toscana! Castello di Vicarello  ori – Istoria unei familii fericite gravată în lemn – Castelul Bran

6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.