Casă pe stâlpi și grinzi Northmen – 1190 EUR/mp

Cred că putem lua ca referință valoarea comunicată de cei de la Northmen pentru o casă pe stâlpi și grinzi - fabricată complet din materiale ecologice

casă pe stâlpi și grinzi

Anual primesc cereri de informare sau de ofertă pentru case din lemn, așa ca ocazia de a prezenta această casă pe stâlpi și grinzi fabricată de Northmen și prețul de 1190 EUR/mp comunicat clar sunt extrem de relevante. Începem cu imaginea de ansamblu a casei, din proiect. Recomandarea mea este să citiți întreg articolul de prezentare a soluției tehnice de pe site-ul oficial Northmen, eu fac aici doar o prezentare succintă.

Trebuie să reiterez faptul că suntem producători de mobilă din stejar, nu construim case din lemn. Aprecierea mea pentru dulgherie vine din faptul că am construit o cabană și sunt foarte interesat de tot ceea ce înseamnă case pasive, construcții ecologice și din lemn, sisteme de utilități deconectate de la rețele publice, viața în acord cu natura și nu contra ei.

casa Northmen
Casa Norhmen – 185 mp utili
planuri si interior
Casă pe stâlpi și grinzi Northmen - 1190 EUR/mp 16

Îi urmăresc de peste 5 ani pe cei de la Northmen, am scris mai multe articole despre ei, și cred că aportul principal, după calitatea și originalitatea soluțiilor tehnice folosite, alături de grija pentru mediu, este că realizează materiale video de prezentare senzaționale. Aduc astfel în prim-planul prezenței online, atât de necesară și apreciată azi, priceperea meșterilor care lucrează în mod tradițional.

Pentru această casă pe stâlpi și grinzi realizată ca prezentare și care are descrierea completă a tehnicilor folosite și prețul pe mp public au realizat un video cu ridicarea structurii.

Cred că este fantastic să ai un termen de comparație, să poți pune în balanță ce se oferă pe plan local, comparativ cu ceea ce oferă cei de la Northmen. Cred că este chiar primejdios pentru multe firme să fie comparați cu Northmen, s-ar putea deștepta unii oameni, s-ar putea informa și descoperi că firmele locale, nu livrează soluții conforme, sustenabile. Pereții de casă fabricați în hală, cu polistiren lipit peste OSB, la exterior, nu sunt ok. Îmi asum această afirmație. Sunt argumente tehnice care susțin asta.

structură pentru casă pe stâlpi și grinzi
calcul de izolatie pentru perete de casă pe stâlpi și grinzi

Lista de mai jos este în engleză, cred că nu e necesară traducerea, dar voi scrie succint ce include : fundație din piatră, cu materiale locale, structura casei, învelitoare din ardezie, izolație din așchii de rășinoase și panouri Steico, 20 de ferestre si uși la standard de casă pasivă, tencuială interioară din lut, horn modular din piatră vulcanica, 2 sobe cu steatită, canal pasiv de ventilație care funcționează fără electricitate, cu încălzirea aerului adus din exterior prin sobă, terasă și verandă, pardoseli din lemn, scară interioară din stejar, compartimentarea interioară cu zidărie din cărămidă recuperată ( aduce masă termică care înmagazinează căldură), instalație electrică și sanitară …


The Northmen house price is 1190 EUR per sqm* and it includes the following.

* the price for 140 sqm version is 1400 EUR per sqm

– 185 sqm living area including full 2nd floor with 2 bedrooms or 140 sqm living area with open cathedral ceiling in the living room + loft over half of the first floor.
– Hand-made massive main northern pine timber frame – sill frame, wall frames, window frames, roof trusses with ridge beam, purlins and rafters.
– Natural wood fibre plates for walls and roof 50mm and 35mm thick.
– Dry pine wood shawing insulation for floor and wall insulation.
– Exterior cladding boards – Sou Sugin Ban/Yakisugi or black Swedish iron ore and rye flour paint
– 14 pc double frame passive house historical wooden windows with total 4 glass layers and Low E coating
– 6 pc triple glazed windows for veranda/orangerie with Low E coating.
– 1 pc triple glazed veranda doors.
– Live edge pine ceiling boards
– Steico Flex Wood Fibre Wool 240mm and 50mm insulation for roof.
– 1 pc special insulated entrance wooden door (120 mm thick) made by passive house standards
– 2” (50mm) thick 12” (300mm) wide tapered pine* floor boards covered with Hardwax oil.

*Ash or Oak can be chosen for flooring materials but that will be an extra cost

– Clay plaster
– Natural limewash and marble paint for wall finish on clay plaster.
– Modular volcanic stone chimney
– Recycled clay bricks for separating wall in the 1st floor
– Interior walls – wall frames, sound insulation.
– Massive oak or ash staircase to the 2nd floor
– Finnish soapstone or clay tile cooking oven and main oven with glass doors attached to the water heating system
– Electricity connections
– Water income and plumbing connections
– Pipes for ventilation
– Slate roof tiles 250x400mm and copper nails.
– Attic/entrance, terrace for veranda
– Masonry foundation posts
– Assembly/finishing costs


In the price is not included:
– Transportation costs
– Kitchen/furniture
– Bathroom – bath, toilet, sink.
– Flooring material for the bathroom
– Crane, special equipment for assembly
– Ground preparing costs for foundations – gravel, rubble stone, sand, excavator, labour.
– Trenches for connections – water, electricity, plumbing, air/ventilation.


Pentru mine ferestrele sunt ceva Wowww … au două rânduri de ferestre, exterioare și interioare, cu tripan la exterior, elemente de lână ca membrane izolatoare și un rând de geamuri interioare, cu o foaie de sticlă. Rama este izolata cu Steico. Am și eu sistemul acesta la cabana, fără tripan pe exterior – Ferestrele duble de la cabana din Baia Sprie

fereastra Northmen - casă pe stâlpi și grinzi

Casa pe stâlpi și grinzi propusă de cei de la Northmen are 185 de mp construiți, ceea ce include 2 dormitoare în zona de etaj, sau 140 de mp în sistem full open space, ceea ce duce la un cost de 1400 EUR/mp. Prețul lor nu include transport, însă mi se pare curajos, azi, în plină criză a materialelor de construcție să vii și să prezinți un cost. Transportul până în nordul Germaniei sau până în Spania ori Bulgaria sigur că este diferit și nu poate fi inclus într-o ofertă.

Odată cu tăierea lemnului pentru structură, în faza de lună plină, oamenii se angajează să planteze dublu numărului de arbori recoltați, ca peste 100 de ani de la construcția casei să fie disponibili alți copaci, pentru a susține o nouă construcție.

Teoretic mai trebuie făcute conexiunile la utilități, adusă mobila, echipate băile și bucătăria cu obiecte, pe lângă asigurarea materialelor locale și a macaralei sau alte detalii care firesc nu vin odată cu meșterii și kitul casei.

Cred că Northmen ating o zonă foarte sensibilă a celor care vor o casă din lemn, cu principii de viață ecologică, cu finanțe bune, care realizează că vor pentru ei și mai ales pentru copiii o calitate mai bună a vieții și instaurarea unui sistem de valori.

Suntem tot mai mulți, asta e sigur.

Informați-vă, citiți, puneți întrebări, veți da banii pe case cu mai multă tragere de inimă, cunoscând ce trebuie și cum e bine. Eu mi-am exprimat părerea despre soluția preferată de mine – Case pe structură de lemn – larice, douglas sau KVH

casă pe stâlpi și grinzi
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.