Case de lemn …. abandonate

Roata de lemn Roata de lemn

Pentru a putea abandona o casa trebuie sa ai ce lasa in urma. In primul rand o casa abandonata, sau parasita… se degradeaza. Pana cind devine o ruina, sau daca e in Bucuresti pana cind se muta vagabonzii in ea si o mai carpesc.

Dar nu, de data asta ma refer la casele de lemn abandonate, din Rusia, din vremuri medievale. Asa sustin cei de aici http://englishrussia.com/2008/03/10/abandoned-wooden-miracles/ . Pare de necrezut ca iarna ruseasca, materialul lemnos de acolo si indiferenta oamenilor pot conserva asa bine niste locuinte pe care oricare dintre noi si le-ar dori, dar relocate.

Interioarele au fost mobilate, se vede clar ca cineva a locuit acolo, cel putin o vreme. Poate că s-au succedat o serie de conditii economice sau familiale nefavorabile pentru ca aceste case de lemn sa fie abandonate, dar e destul de greu de constatat că după ce s-a depus un efort considerabil în ridicarea lor să ajungă părăsite și nelocuite. Stilul rusesc impune și arhitectura este bogată, cu decorațiuni destul de complicate, ceea ce denotă că la momentul construirii lor cineva și-a dat interesul să le facă frumoase, să poată fi denumite ACASĂ.

Minunati-va, asa cum am facut-o si eu. Nu știu să enumăr justificări plauzibile pentru a abandona o casa, dar ele există, imaginile cu case de lemn parasinte de mai jos sunt reale.

Case de lemn din Rusia … case abandonate.

Casa de lemn - Rusia
Casa de lemn – Rusia
Casa de lemn - Rusia
Casa de lemn – Rusia
Casa de lemn - Rusia
Casa de lemn – Rusia
Case de lemn abandonate Rusia
Casa scarilor
Case de lemn abandonate Rusia
Pereti de lemn
Roata de lemn
Roata de lemn

 Case de lemn abandonate Rusia

Case de lemn abandonate Rusia

Case de lemn abandonate Rusia

 Cu drag, de moda veche.

Casa abandonata Rusia
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

7 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  WOW, pe bune abandonate? Pot sa cumpar una? :))

  • Dap, abandonate, si arata ca si cum ar fi abandonate. Cred ca rusii au o inclinatie spre extreme, la ei totul e parca altfel decit la noi, mai mare, mai frig, mai, mai. Astia sint in stare sa dea o caruta de bani pe ceva si sa abandoneze. Mai bine te apuci de invatat rusa.

 2. #3 Comentariu nou

  incredibil ce se poate face din lemn.

  • Lemnul e cu omul de cind era si cainele linga focul primilor oameni. Ghioaga, arc, pluta, corabie, case, mobila… Orice vrei … inainte de a fi facut din altceva a fost facut din lemn. Chiar si dinti… Neverosimil, asa e? Totusi adevarat.

 3. #5 Comentariu nou

  NU POT CREDE CA E ADEVARAT ! E DE NECREZUT ! SUNT NISTE BIJUTERII !!!TOATE ! stau si incerc sa imi imaginez cata migala sa folosit la constructia lor … pe dinafara …pe dinauntru ……………… cum as putea sa am si au una ???? ….hm…. intradevar rusii sunt altfel decat noi …. insa trebuie sa fii un om tare tare RECE sufelteste incat sa nu iubesti o casa ………. in fond CASA TA !

 4. #6 Comentariu nou

  Eu daca as putea le-as muta si renova aici asa cum arata ele oare cat ar costa sa le aduci , eu sunt indragostita de casele rusesti din lemn, parca ar fi o dantelarie si regret ca nu avem si noi asa ceva, se apropie un pic casele din Ardeal dar ale noastre parca ar fi construite de mesteri si alelor de maestri.

  • #7 Comentariu nou

   mai bine de jumatate din familia mea este in Ukraina, pe la Balta Alba sau Mukacevo gasesti case mai frumoase ca la Negresti Oas. Am vazut si acolo o casa ca si cele din articol, de aceea m-am inspirat si am scris .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.