Casuta din padure – în Oregon sălășluiește un muzician

casa din lemn casuta din padure

Nu este nici o noutate ca natura si arhitectura se potrivesc de minune, dar niciodata intr-un mod atat de original, ca al arhitectului Robert Harvey Oshatz.

O casuta din padure, răsărită printre copaci in anul 2004 in padurile din Portland, Oregon, la dorința proprietarului, concretizata de un arhitect nonconformist. Dar nu orice fel de casuta,  ci una care sa ateste dragostea clientului pentru muzica. Acest design impresionant al casei i-a luat arhitectului 7 ani pentru a o termina :  de la proiectarea ei  pe o coala de desen pana efectiv la finalizarea ei. Dar a meritat fiecare secunda de asteptare!

casa din lemn casuta din padure

Arhitectura casei este una greu de explicat, forma sa fiind una neobisnuita si neconventionala in acelasi timp. Casuta din padure, aproape in totalitate din lemn masiv, se pierde perfect prin decorul padurii de foioase. Interiorul casei  este asemenea unui labirint complex si are un design simplist  si contemporan.

Aceasta locuinta te va surprinde prin originalitatea si complexitatea sa.

Enjoy

Sursa foto

Consider aceste realizări arhitecturale și inginerești un fel de Haute Couture, nicidecum pret-a-porte, adică modele reproductibile. Aici nu vorbim de forme de locuințe ci de imaginație susținută de resurse financiare nelimitate. Utilitatea directă se rezumă la plăcerea proprietarului de a pune în practică o idee, un vis mai degrabă, susținut de posibilitatea financiară de a susține o astfel de construcție. Am văzut sindrilă pe exteriorul casei, însă nu am referințe despre lemnul folosit.

Cred că Oregonul este ca și climă similar Europei centrale, deci pădurea este de foioase. Imaginile au fost surprinse la o vreme lungă după terminarea lucrărilor de exterior, iar vegetația pare să fi înglobat casuta din padure dn nou. Aș vrea să văd imagini de peste 15 ani de la terminarea construcției, cum a primit natura această clădire și cât de mult a intervenit în aspectul exterior.

casa din lemn casuta din padure
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Ma intereseaza acest model , varianta pentru 6 persoane . Va rog sa ma consiliati care diametru este adecvat si cat ar costa.