Cea mai mare sculptură dintr-un singur trunchi

trunchi de copac detaliu sculptura 4

Un singur trunchi de lemn, un artist, Zheng Chunhui, o reproducere a uneia dintre cele mai celebre picturi chinezești intitulată ”De-a lungul râului în timpul Festivalului Qingming”.

Guiness Book consemneaza următoarele :

  • 12,286 m lungime
  • 3,075 m înălțimea în punctul cel mai înalt
  • 2,401 m lățime
  • 8760 de ore cumulate de muncă, adică 4 ani
  • deține un titlu din Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă sculptură din lemn
trunchi de copac
Trunchiul copacului
trunchi de copac
Sculptura in trunchi
trunchi de copac
detaliu sculptura 4
trunchi de copac
detaliu sculptura 3
trunchi de copac
detaliu sculptura 2
trunchi de copac
detaliu sculptură 1

Munca implicată la acest proiect este incomensurabil de mare, timpul necesar incredibil de lung, rezultatul final cu o apreciere ce nu poate fi măsurată. Doar China poate oferi astfel de surprize, sunt martor al capacității acestei nații de a aloca resurse pentru a realiza aproape orice. Pentru ei, cu o istorie atât de lungă, timpul este un factor relativ, uneori nesemnificativ. Cu timp poți construi orice, chiar și un zid care se vede de pe Lună.

Poate învățăm ceva din aceste imagini. Poate ne străduim mai mult și ne propunem proiecte mai lungi decât o generație, măcar cât îi ia unui trunchi de stejar să atingă maturitatea. Poate așa vom aprecia efortul care a dus la rezultat și vom investi efort să-l păstrăm. De undeva trebuie să începem.

Am fost în China, de două ori și vă mărturisesc deschis că nu e cum pare de la distanță, din filme sau de pe internet. E altfel, e mai bine decât ne închipuim. E o lume aparte, cu oameni buni și muncitori, cu o filozofie diferită de viață, cu multe surprize plăcute. Mergeți și vedeți, aveți nevoie de timp să vizitați o țară.

Cât China de mare.

Catalog mobila lemn masiv mese scaune stejar

trunchi de copac
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.