Dăruiește un ciocan de aur de la Oblu.ro

ciocan de aur Picard

Se necesită explicat, desigur, de ce am scris să se dăruiască, nu să se cumpere. Cumpără un ciocan de aur model Picard No. H 298f numai cine vrea să-l facă cadou unui meșter. Nu aș vedea nici un Minitehnicus român să și-l cumpere singur. Că la noi omul priceput e modest, mâini de aur, nu ciocan de aur. Dacă ai norocul să-ți lucreze un meșter bun și nu știi cum să te dai peste cap să-i arăți aprecierea ta, uite aici soluția.

Oblu.ro este un magazin online recent deschis cu experiență și pricepere transfuzată de la Gabi Oană, pentru cunoscători – Gaben.

Găsești aici ce până acum trebuia luat din magazinele de afară, cu chin și tremurici daca nu erai sigur că e ceea ce chiar voiai să cumperi. Sunt unele scule ce n-au trecut granița română până acum pe care ți le-ai dori dacă meșterești cu lemnul, cu freze speciale de CNC sau ești super pretențios vis-a-vis de calitate și precizie. Poți întreba acum înainte să cumperi, omul știe, vrea să-ți spună și mai și răspunde când ești interesat de ceva.

Revenind la acest ciocan de aur, sigur că nu e de aur, doar placat, însă cutia în care poți alege să-l primești arată clar că-i lucru de cadorisit. De dăruit, dacă mă-nțelegeți, că e mare diferență între dar și cadou. Cadoul e de dat și primit gratis. Un DAR e cu suflet, cu recunoștință, anume pentru destinatar.

stiati ca?

Ciocan de aur – Picard No. H 298f

Ciocan de aur Oblu

Eu ar trebui să cumpăr 3 după numărătoarea recentă. Scriu aici, mă duc cu articolul în dinți la proprietar și văd cât obțin discount.

Poate râdeți de mine, însă am meșteri ce mi-au lucrat la casă, anul trecut, cărora le-as dărui așa ceva în semn de apreciere. Poate mulți dintre voi aveți cuvinte de ocară pentru meșterii cu care ați lucrat, eu doar de apreciere. Așa am avut noroc, șansă, ziceți-i cum vreți.

Nu știu cum ar fi să și vezi ciocanul pe șantier, scăpat pe jos, cu foița știrbită, dar cred că asta ar fi chiar menirea lui. Poate da în cap la cui. Producătorul Picard l-a făcut cu siguranță cu intenția descrisă de mine în titlu, sperând să fie și folosit.

La descriere scrie clar că este pentru slater – roofer sau carpenter – jointer. De-l întrebi pe Mr. Google cum se traduc aceste meserii nu poate mai mult de tâmplar, de aia zic că mai avem de învățat, de citit, de perfecționat meserii și cunoștințe practice. Slater ar fi țiglar, meșter de acoperișuri iar tâmplarul să fie din cel cu afinități de îmbinări, aproape un menuisier.

Și la final – o replică din construcții – Tu es peut-être le menuisier ici, mais c’est moi l’ouvrier du bâtiment.

Din 2023 lemnul vorbește franceză cu mine.

Picard No. H 298f
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.