Optar – Figura de 8 – fixarea picioarelor de blat

Același lucru, cumpărat din Europa e mai scump decât luat din SUA. Eight-Figure, figura de 8, nu moneda ci piesa de montaj de mobilă.

figura de 8 - Eight Figure

Am pierdut 30 de minute căutând o soluție să folosesc o traducere adecvată din engleză pentru ” Figure Eight ” – optar, figura de 8, piese de opt. Oricum nu sună bine.

Îmi venea din engleză doar replica din Pirații din Caraibe de la întâlnirea Lorzilor pirați, unde apare mențiunea despre piesa de opt reali, pesos, moneda spaniolă cunoscută ca fiind echivalentul unui taler german și depășită doar de dublon, care a circulat în Epoca piraților prin toată Europa.

”Figura de 8” căutată pe net arată așa:

Nu despre asta vă vorbesc, ci despre un accesoriu figura de 8, care pare covrig, laț de funie, ziceți-i cum vreți, eu n-am habar care denumirea ar fi cea mai potrivită.

figura de 8 - Eight Figure
Optar - Figura de 8 - fixarea picioarelor de blat 18

Imaginea aparține și e preluată de pe WoodMagazine, un site pe care-l citesc și stimez. La noi nu există așa ceva, nici nu se obișnuiește să fie folosit. Să fac eu în acest articol descrierea tehnică e irelevant, cine folosește știe ce face.

La montaj cu figura de 8 se obține asta:

figura de 8 pt prinderea blatului
Optar - Figura de 8 - fixarea picioarelor de blat 19

Niciodată nu ajungi să știi destule și zilnic mă mir că aflu chestii noi. De fapt nu mă mai mir, sunt încântat. Le scriu aici așa cum am mai scris despre – Inox – oțel inoxidabil pentru holzșuruburi – 2 variante sau Cepuire – explicații pentru amatori vs procedeul industrial

Nu știu cine le fabrică aceste piese de opt, cu siguranță într-o fabrică din China există o mașină cu o ștanță care taie ”x” milioane de piese deodată. Nu știu, nu e subiect de deschis firmă și făcut business. Mie mi s-a părut doar că încă o dată este ceva inechitabil între SUA și EUROPA. Că așa e-n tenis, vorba lui Toma Caragiu …

Uite aici figura de 8 la Walmart – 40 de bucăți – 10 dolari. Și așa mi se pare scurt. Poza e fantastic de relevantă cu cote în inchi și mm, iarăși indianul sau românul de la taste a consumat ciuperci stricate.

figura de 8 la Walmart
Optar - Figura de 8 - fixarea picioarelor de blat 20

Când treci Atlanticul și ajungi în Europa, unde poți cumpăra și din România pe Amazonul german găsești figura de 8 la pachet de 20 de bucăți, cu 27 de euro. Zicea unul de pe la ei … ceva e putred …

figura de 8 - Amazon.de
Optar - Figura de 8 - fixarea picioarelor de blat 21

A naibii chestie, zici ca e aceeași poză, același tip care a făcut grafica, doar la bani nu se pupă treaba. NU e normal să cumperi la preșuri de câteva ori mai mari în Europa totul. Am cumpărat scule Milwaukee din State la 1/4 din prețul din Romania. Distribuitorul local știa, s-a scuzat că asta e – ”N-ai garanție la ele” – le folosesc de peste 10 ani și merg brici. Deja și-au scos banii de câteva ori.

Bun, v-am spus-o și pe asta, nu e nimic de făcut, doar m-am mai convins odată de ceva ce știam.

9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.