Coltul copiilor – bucurii pentru cei mici în casa și în afara casei

coltul copiilor colt de hol amenajat pentru copii

Am vrut să scriu despre colțul copiilor când am scris articolul despre –Prize pentru cățărări, din lemn – pentru timpul liber al copiilor din timpul iernii– însă m-a furat ideea de cățărări și am uitat de imaginile de mai jos. Cred că e nevoie ca conceptul de coltul copiilor să fie aplicat atât la interior cât și în exteriorul casei și se rezumă la chestii mai simple decât locuri de joacă pentru copii, similare cu cele din parcuri. Am în proiect să construiesc o masă cu scăunel pentru Victor al meu, de Crăciun ar fi minunat să o aibă. Are 101 cm, ceea ce face ca la masă să nu mai vrea să stea pe scaunul de copii și abia trece cu nasul de tăblia mesei. La chiuveta capul depășește bordura lavoarului și astfel, înălțimea lui intermediară face ca să nu folosească ușor mobilierul de adulți pe care îl avem.

Temporar este nevoie să adaptăm unele piese de mobilier pentru mărimea lui. Este foarte important pentru mine ca ideea desprinsă din denumirea de coltul copiilor să fie materializată într-o formă destinată strict lor. Tudor, care are 9 ani adoră să folosească toate jucăriile lui Victor, așa că utilitatea se va păstra pentru amândoi, chiar dacă doar pentru o perioadă scurtă de timp. Aseară Moș Nicolae le-a adus nisip Kinetic și este o pacoste finalul când trebuie aspirat și scuturat hăinuțe de ceea ce cade sau se împrăștie. De aceea ar trebui o masă cu bordură.

coltul copiilor
Nilo Multi Activity table

La vară construiesc sigur o căsuță mică, pentru copii, pe terenul de la livadă, unde să poată să se joace. I-am văzit vara asta încântați de o căsuța de plastic, disponibilă în comerț cu câteva sute de lei. Am fost și la standul cu casute de astea într-un magazin de bricolaj și e clar că e nevoie de o astfel de construcție. Până acum pentru Tudor am făcut un birou de copil, cel realizat de Dragoș și prezentat în articolul –Birou pentru copii – Povestea unei lucrări realizate de Dragos Costache-.

Imaginile de mai jos sunt idei, pe baza cărora voi încerca să adaptez spațiul nostru de locuit pentru ei, cu titlul de coltul copiilor.

Cu drag, idei de iarnă pentru timpul liber al copiilor.

coltul copiilor
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.