Coppa Club – vedere către Bridge Tower în Londra din igluuri

Coppa Club

Cum am ajuns să scriu despre Coppa Club, unde n-am fost niciodată? S-ar putea să ajung după ce m-am documentat să scriu acest articol. Viața mea este un șir de întâmplări pe care nu le consider coincidențe și din care caut să înțeleg înțelesuri 🙂

Întâmplarea face că ieri am primit o cerere din partea cuiva interesat să construiască arcuri de cerc pentru igluuri similare cu cele de pe terasa Coppa Club, de pe malul Tamisei. Nu am fost în Londra, doar am citit mult și din cărți ai de multe ori senzația că cunoști un loc pe care nu l-ai vizitat, dacă autorul este dăruit cu magia narației și detaliază foarte bine o scenă. Ajungi să o vezi cu ochii minții, iar imaginile astfel construite sunt de multe ori mai frumoase decât realitatea. Tamisa și vederea de pe malurile ei sunt puncte de atracție ce trebuie puse cât mai bine în valoare.

Ideea de a te adăposti pe vreme potrivnică dar să rămâi cu percepția de aer liber este un deziderat împlinit pe terasa de la Coppa Club. Arcele de lemn ale fiecărui iglu au petalele din material transparent și volumul suficient de mare pentru a nu provoca claustrofobii. Descrierea pe care Coppa Club o publică pe site-ul lor a pus la încercare engleza mea:

Coppa Club is a place for eating, drinking, meeting and unwinding.

Puteam să jur că unwinding este altceva decât relaxare, aș fi marjat pe traducerea mot-a-mot. Credeam că reprezintă spațiu unde să te adăpostești de vânt, în iglu, ca într-o cameră cu pereți de stică dintr-un submarin cum avea pe Calypso Jacques Cousteau. A venit și continuarea din text cu ”winding down” și a trebuit să apelez la un translator de text.

În fine, despre igluuri mă preocupă și le admir ca soluție tehnică. În cererea primită se întreba despre îndoirea lemnului la cald, și chiar dacă am răspuns că nu fabricăm nici o soluție tehnică de curbare a lemnului, totuși i-am sugerat domnului respectiv soluția Glulam. Pentru proiecte individuale, lipirea stratificată, lamelară a unor fâșii înguste de lemn, după un șablon fix, se poate realiza cu costuri reduse dar într-un timp mai lung. Mă folosesc de imaginile de pe Facebook ale lui Qual Construction Bois pentru exemplificare mai jos:

Ideea de la Coppa Club este excelentă, mai ales într-un oraș în care plouă frecvent. Vederea panoramică cred că este apreciată, poate se mai inspiră și alți proprietari de HORECA mioritici și adoptă soluții similare.

Cu drag, de frumos și inovator.

Coppa Club
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.