Compartimente secrete, ascunse în piese de mobilier

compartimente secrete din mobilier pentru produse ascunse vederii

Ideea de a avea compartimente secrete ascunse în locuințe nu se referă deloc la seifuri. Seifurile, vizibile sau nu, sunt casete de valori care rezistă la asaltul asupra conținutului lor, deci prin urmare as putea spune că nu descoperirea lor este partea ce interesează pe un hoț, ci capacitatea de a-l deschide.

compartimente secrete din mobilier pentru produse ascunse vederii

Mai mult decât atât, intenția de a păstra ceva ascuns, de negăsit, este mai important să fie într-o locație aproape imposibil de ghicit, mai mult decât să fie imposibil de spart. La vedere sunt cele mai bune ascunzători, este un fapt cert.

Utilitatea unor astfel de compartimente secrete este o nevoie mai mult decât de a ține valori ascunse. Fiecare dintre noi avem lucruri cu valoare nemonetizabilă, scrisori, obiecte amintire, indiferent ce, însă poate fi ceva ce ne dorim să nu fie distrus accidental. La aceste lucruri este mai bine să nu existe acces decât din partea celor îndreptățiți să o facă.

compartimente secrete din mobilier pentru produse ascunse vederii

Pe de altă parte, sentimentul de a păstra ceva ascuns, la loc secret, este și o caracteristică umană și face parte din fibra noastră internă. Bucuria gândului că o parte nesemnificativă a gândurilor sau amintirilor noastre se află în siguranță, nevăzută public, inaccesibilă oricui, este reconfortantă. Încuietorile magnetice pot securiza suplimentar aceste spații.

Nu mă refer deloc la arme, deși sunt cele mai răspândite obiecte păstrate mai mult sau mai puțin ascunse, în compartimente secrete din mobilă, pereți, podele sau tavane, la americani, desigur. Au chiar o fobie, poate chiar le doresc atât de frumos ascunse încât să se poată lăuda celor care ar aprecia asta cu ingeniozitatea lor. Nu mai știu unde este secretul, dar n’fine …

Mobilierul cu compartimente secrete este foarte apreciat, deși nu foarte popularizat. Este un produs custom, la comandă, unicat, personalizat. Atâta vreme cât fabricantul sau meșterul care l-a construit la comandă nu știe unde este locația fizică a piesei de mobilă, secretul este în siguranță. În cazul imaginării unor compartimente secrete în zidărie sau în alte părți fixe ale locuinței, e nevoie ca meșterul să vină la fața locului și să facă fizic acel compartiment. Nu prea mai poți să-l omori în zilele noastre, ca să te asiguri de păstrarea tainei, deși acum ceva vreme se mai purtau astfel de practici. Vezi la Decebal ce a pățit daca a supraviețuit unul cu limba lungă ce a putut destăinui locul comorii.

compartimente secrete din mobilier pentru produse ascunse vederii

Intenția mea este de a readuce în vedere meșterilor cu ateliere de tâmplărie aceste produse unicat, care pot face deliciul unor clienți doritori de astfel de piese extrem de valoroase. Acest serviciu, de construcție a unor compartimente secrete în mobilier le aparține în exclusivitate, nu există produse de serie cu compartimente secrete.

Spor la muncă s-aveți, idei sunt berechet!

compartimente secrete din mobilier pentru produse ascunse vederii
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.