Computer din lemn creat de Marlies Romberg

computer din lemn

Dragă Jurnal 1.0 este primul computer din lemn creat de designerul danez Marlies Romberg. Are tot ce îi trebuie: monitor, mouse, masă, chiar și o tastatură sculptată, încorporată în masă. Asemenea tuturor artiștilor, Marlies Romberg este foarte preocupată de mediu și militează împotriva folosirii exagerate a plasticului și a aluminiului. Cam ca și noi aici pe blog :). Cu toate astea, ideea nu a apărut din dorința ei de a proteja mediul sau motivată de acest lucru. Și-a dorit să reinventeze vechiul jurnal și să-l adapteze la perioada în care trăim. Astfel a apărut un computer din lemn, viziunea unui artist.

computer din lemn

Numele, Dragă Jurnal 1.0, sugerează o intimitate pe care noi nu o mai regăsim online. Un computer ne conectează cu lumea, vechiul jurnal în care scriam într-un cadru intim și pe care îl ascundeam de cei din jur, s-a transformat acum în marea de informații personale pe care o aruncăm, uneori fără discernământ, online. Computerul din lemn are un lacăt, doar cel care deține cheia îl poate porni.

computer din lemn

Dacă-l privim mai atent, pare un Mac, dar Mac-ul nu are mouse cu două butoane, așa că nu știm exact ce vrea să fie. Oare pe lângă un antivirus, ne-ar trebui și un spray anti-molii?

computer din lemn

computer din lemn

computer din lemn

Pentru tastatură, artista s-a folosit de o tastatură standard pe care a pus-o sub piesele din lemn. Nefiind prea tehnică, n-a calculat corect distanța dintre ecran și tastatură, rămânând în proiect corectarea pentru varianta 2.0. Tot pe principiul readaptării vechiului la nou sau mai exact a noului la vechi, Marlies a creat un stick USB cu sigiliu. Numa` bun pentru bărbații cu neveste curioase!

computer din lemn

Ați citit la noi despre carcasele din lemn pentru device-uri retro și contemporane, computerul din lemn are un singur inconvenient, nu îl poți lua cu tine să muncești de pe o terasă! Eu aștept laptopul din lemn :). În rest, cu siguranță s-ar găsi destui doritori să-l cumpere. Numărul celor care își doresc activ să protejeze mediul e în creștere, din fericire.

Azi e cu drag pentru natură!

computer din lemn
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.