Knorr – nume de familie, de brand sau de specie de stejar

Knorr Eiche San Carlo masa din cer KnorrEiche

Cu siguranță ați întâlnit numele Knorr și singura asociere pe care o cunoașteți este legată de brandul german de alimente și băuturi. Însă Knorr este un cuvânt pe care l-ați putea întâlni ca nume de familie destul de des atât în Germania cât și în America.

Knorr Eiche
masa de cafea din cer Castle KnorrEiche

Poate nu este cunoscut faptul că naționalitatea germană este foarte des întâlnită în SUA și că a predominat ca naționalitate prin amestecul de toate semințiile care alcătuiesc populația ce azi domină militar și economic planeta sub denumirea de americani ( Nord-Americani). Wikipedia spune că peste 50 de milioane de oameni din USA pretind origini germane fiind grupul etnic cel mai mare și omogen de pe teritoriul Statelor Unite. Persecuția apărută după semnarea scrisorii Balford și după ce USA a declarat război Germaniei în primul război mondial a făcut ca limba germană să piardă a doua poziție după engleză ca limbă vorbita în America. Oamenii și-au schimbat numele englezindu-le (scuze pentru forțarea lingvistică) – Schmidt -Smith, Schneider – Taylor sau Muller – Miller. Interesant, nu?

Knorr Eiche
masa din cer model Castle

Knorr provine de la Knorre care înseamnă cocoșat, cioturos, scorbură sau Lump în limba engleză. Ca urmare KnorrEiche este un stejar noduros, de regula numele descrie ceea ce noi cunoaștem ca lemn de cer, cel pe care vi l-am prezentat de foarte multe ori. Este o derivație de stejar, stejar sălbatic, iar dacă vrei ca un vorbitor de limbă germană să înțeleagă la ce fel de stejar (Eiche) faci referire trebuie să îi spui Knorr – Eiche.

Knorr Eiche
masa Xerxes din cer KnorrEiche

Cu această denumire se găsesc multe descrieri pentru mobilierul fabricat din stejar sălbatic sau cer, provenit de foarte multe ori, din România. Așa se explică afinitatea spațiului vorbitor de limbă germană pentru cer, fiind o variațiune de fibră de stejar cu care ei sunt familiarizați. Aprecierea pentru imperfecțiunile naturale ale lemnului face ca aspectul Natural să fie foarte apreciat, fiind evidențiată neregularitatea lemnului cel mai bine. Stejarul clasic este curat la fibră, cu precădere cel est-european. Stejarul englezesc sau american este mai roșiatic, și nu le place la fel de mult cum le place mobila provenită din zona Balcanilor sau a Carpaților. Sper să puncteze aceste clarificări și să explice o tendință care poate pare nejustificată.

Knorr Eiche
San Carlo masa din cer KnorrEiche

Mobila din cer este frumoasă, fabricăm mese multe care au blatul din Knorr – Eiche. Mesele din imaginile de mai jos sunt produse de noi. Hudson, Oak Glass, X-Ray sau Lombardo sunt printre cele mai cunoscute și apreciate prin comenzi ferme de piața românească. Imaginile de aranjamente din acest articol sunt de pe site-uri cehești, unde predomină multe denumiri care includ esența de lemn KnorrEiche la descrierea produselor. Multe produse dinspre vestul Europei au proveniență românească.

Cu drag, de frumos, natural cum e naturalul autentic.

Knorr Eiche
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.