Corpuri cu furnir de stejar pătat, selecționat

corpuri cu furnir din stejar pătat

Este un proiect foarte aparte, cu furnir de stejar pătat, pe care l-am produs în fabrică la începutul verii. Se dorește tot mai mult aspectul neuniform al lemnului, oamenii par să fi înțeles că natural nu este uniform, că natural înseamnă neprevăzut și imperfecțiuni.

Nici la piață nu ne mai plac morcovii cilindrici, roșiile sferice sau vinetele uniforme. Cea mai faină explicație am primit-o ca răspuns din partea unui beneficiar căruia încercam să-i explic că lemnul de cer are noduri și crăpături – ”Dom’le, e lemn, e firesc, nici pielea omului nu este uniformă și nici nu seamănă de la un om la altul, chiar la membri aceleiași familii

Bun, revenind la corpurile cu furnir de stejar pătat, am primit o schiță de mână pe baza căreia am putut discuta apoi telefonic toate detaliile.

Mi s-a mai transmis o imagine cu o bucată de blind în culoarea dorită, cu precizarea că acest aspect se urmărește. Să ne lămurim ce e cu blindul: Furnirul are grosimi reduse, între 0,5-0,9 mm, pe când blindul este semnificativ mai gros, 1-4 mm. Este o diferență foarte mare între cele două materiale, ca și cost și impact în aspectul final. Noi blind folosim, însă evit termenul , nu sunt sigur că în afara atelierelor de tâmplărie se cunoaște semnificația lui.

corpuri cu furnir

furnir de stejar

Pentru acest furnir de stejar pătat noi am placat de fapt cu blind de 4 mm grosime toate fețele panourilor componente. Clientului i-am transmis că e furnir gros, pentru simplificarea comunicării. La corpuri nu se folosește în ultimii 10 ani panou din masiv încleiat, mai ales la suprafețele mari, din considerente de precauție la deformare.

Construim panourile din stejar laminat, încleiate în presa cu curenți de înaltă frecvență și placate cu blind de 4 mm. Ca la parchetul stratificat, este un produs tehnologic, avansat, mult mai stabil dimensional. Ramele ușilor, fețele de sertare, alte elemente structurale sunt din stejar masiv plin.

Rezultatul este foarte frumos, ni s-a cerut feronerie rustic vintage. Vă pot spune că am căutat să echipăm corpurile cu mânerele din imagini și a fost o sarcină de Sisif să ajung să definesc căutarea din online ca ”mânere cufăr”. Până am ajuns acolo toate rezultatele au dus doar la produse de zamac, inox sau alame, foarte scumpe și deloc potrivite ca și aspect.

feronerie maner cufar

Livrarea celor două corpuri placate cu furnir/blind de stejar pătat a fost o poveste, încărcarea lor și descărcarea necesitând 4 oameni la fiecare piesă, iar la destinație s-a folosit și un rotopercutor pentru un colț de perete ce nu permitea manipularea în spațiul îngust. Domnișoara care le va folosi este încântată, o răsplată meritată pentru efortul depus. Finisajul este cu ulei Woca, realizat in situ, la București.

Dacă ar fi după mine aș poziționa corpurile în așa fel încât lateralele să se vadă mai bine, sunt părțile cele mai reușite cu contraste și oglindiri de fibră de stejar pătat.

End of story, s-aveți spor și drag de ceea ce faceți!

Catalog Mobel Amadeus

corpuri cu furnir de stejar pătat
18 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.