De multe ori ideea pornește cu o schiță de mână, desenată empiric, fără proporții sau forme exacte. Însă este suficient pentru ca cineva să ne transmită forma ideilor puse într-un desen simplu și să ajungă să primească rezultatul, conform cotelor care trebuie să fie corecte.
Discuțiile telefonice cu cei care își doresc … diverse … se blochează de multe ori la materializarea ideii într-un desen.
Încerc eu să fac, după descriere, însă am constatat că reușita este de cam 50 % asemănare cu intenția. Mulți oameni au în minte o formă, dar mi se pare ciudat că nu o pot materializa sub forma unui desen. Fiul meu a început geometria la școală, abia aștept să-l văd cum se descurcă cu Autocad-ul mintal.
Blatul acesta de lavoar are și un sertar mic de tot, cu fața curbata. Culisarea este simplă, lemn pe lemn și un diblu banal îl împiedică să poată fi extras complet. Știftul se poate scoate dacă omul vrea să îndepărteze sertarul. În imaginea cu prima schiță de mână nu apare sertarul, este ”extra”, dar n-a ridicat costul prea mult. Întreaga piesă a fost 140 de €.
Comunicarea este baza oricărei reușite, iar desenul, o schiță de mână sunt esențiale în tâmplărie. Am văzut că în SketchUp se descurcă mai mulți mult mai ușor decât cu un creion și un liniar. Bancul cu pixul american care scria în imponderabilitate și a costat 2 milioane de dolari să fie dezvoltat, iar rușii folosind în acest răstimp un creion grafic … nu e banc. E realitate crudă.
Am publicat mai multe schițe de-a lungul timpului, deși cele mai multe nu au ajuns pe net.
Voi ce ziceți? Ce e linia? Dreapta care unește 2 puncte sau circumferința unui cerc cu raza la infinit?