Cosurile impletite ca element de design, dar și cu utilitate reală

cosuri de nuiele www.howtodecorate.com Organizatoare din impletituri

Am mobila de bucătărie, e așa cum mi-am dorit, culoare vanilie și blatul din piatră naturală. Tuf vulcanic, o piatră excepțională, în care se vede lava cursă acum Dumnezeu știe câte milioane de ani. Unicitatea e garantată, e imposibil de reprodus exact același model, piatra dezvăluie o altă față de fiecare dată când meșterul pietrar taie un bloc.

Pentru ca să nu fiu liniștit, să nu mi se pară viața ușoară și să-mi bat cuie în talpă, finalizarea modelului cere coșuri de nuiele în nișele lăsate special cu acest scop. Adriana m-a convins că ”dă mai bine” iar cum în capul meu, dotările actuale cu tot felul de feronerii șugubețe nu îmi surâd, am acceptat acest mod de completare a originalității mobilei.

Ș-acum vine partea grea, că nu e la îndemână sa găsești coșurile impletite pe dimensiunile potrivite. Am 9 locașuri și până acum doar 3 coșuri. Am căutat și la IKEA, în București, mai caut idei unde să găsesc d-astea. Cică la Zara Home ar mai fi, sau pe marginea drumului când bat șoselele țării. Ideea e că pentru a rezista suficient în utilizare vreau să găsesc d-alea cu ramă metalică și împletitură din ratan sau PU.

Ideile care m-au adus aici le regăsiți mai jos, știu ce vreau să iasă, însă încă nu știu cum. Cosurile impletite sunt destul de greu de găsit azi pentru că nimeni nu le mai face, ci doar se aduc la JYSK, din China. Se pare că se vând, oameni mai folosesc cosurile impletite și le recunosc utilitatea, dar meșterii locali s-au prăpădit.

Cosurile impletite
bancheta de hol cu cosuri de nuiele
Cosurile impletite
cabinet negru cu sertare si cosuri impletite
Cosurile impletite
Cosuri Jacquelyne de la Pottery Barn
Cosurile impletite
Dulap cu cosuri de nuiele
Cosurile impletite
dulapior cu cosuri de lemn
cosuri de nuiele Cosurile impletite
mobila de living cu cosuri impletite
Cosurile impletite
Mobilier antic cu cosuri impletite
Cosurile impletite
stand alb cu rafturi si cosuri din nuiele
Cosurile impletite
www.howtodecorate.com Organizatoare din impletituri

Din aceeași categorie cu cosurile impletite sunt și caruțele din lemn, odinioară mândria unei gospodării, astăzi doar elemente de decor. Sigur că utilitatea lor este scăzută, nu cred că cineva ar mai schimba un motocultor cu remorcă pentru o caruță din lemn trasă de vaci, boi sau bivoli. Pentru cai încă se folosesc ștrafurile.

Cu drag, de bun gust.

cosuri de nuiele
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  In curand imi cumpar un cos pentru baie. Sunt chiar curios daca e ok? Nu are nimic de-a face cu umiditatea?

  • #2 Comentariu nou

   Nu cred, poti alege impletitura de PU sau din papura. Prima este imitatie sintetica de ratan, foarte la moda cu provenienta China, a doua varianta sunt sigur ca e mai scumpa. Daca gasesti pe undeva te rog anunta-ma si pe mine. Cele pe cadru metalic ma intereseaza.

 2. Impletiturile din rachita fac fata destul de bine la umiditatea din baie.Important este sa nu stea efectiv in apa, pentru ca se umla , mucegaieste si se strica. In alta ordine de idei, as dori foarte mult sa colaboram cu cineva care realizeaza mobilier din lemn si noi sa confectionam diferite accesorii din rachita. Pot fi realizate piese grozave.

  • astept de la dumneavoastra niste imagini cu ceea ce puteti realiza. Suna interesant, recent am avut chiar cereri pe astfel de obiecte. Cred ca am si scris un articol in care am facut referire catre site-ul dvs si cititorii s-au aratat interesati de acest gen de produse.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.