Culoarea Anului 2018 Pantone – UltraViolet

culoarea anului 2018 - Ultra Violet Pantone Hertex – ultra violet

Înainte vreme am scris anual despre culoarea anului și găseam destul de ușor reprezentări ale segmentului de mobila care să exemplifice tendința. 2018 ne surprinde cu o culoare ce se va găsi mai mult în tapițerii, pereți sau surse de iluminare decât în mobilier.

culoarea anului 2018 - Ultra Violet Pantone
Culorile anilor 2010 – 2017 – Pantone

 

Sigur că tonurile de culoare pe care le văd bărbații sunt logaritmic scăzute față de cele pe care doamnele le percep și de aceea anul acesta va fi ușor să confundați nuanțele când cineva că va arăta ceva mov sau lila ca fiind ceea ce se caută. Deja am găsit recomandări foarte similare cu anul 2015 si am văzut Marsala înlocuită pentru culoarea anului 2018 foarte ușor.

Cred că lemnul va rămâne natur sau în tonuri de miere, iar tușa din culoarea anului se va aplica pe tapițerii. Sun la furnizori să văd ce opțiuni de stofă au ca să putem tapița șezuturi de scaune conform cu tendințele. Ca surse de inspirație, am găsit doar un scaun/fotoliu tip Egg, cu tapițeria conform cu UltraViolet, dar nu s-a riscat nimeni până acum să vopsească o masă cu această culoare turbată.

culoarea anului 2018 - Ultra Violet Pantone
UltraViolet lights

Pantone reușește de mulți ani să impună modele de urmat în tendințele cromatice și fac un business foarte interesant. Am apreciat cu sinceritate oferta lor de mostrare de culori, ca referințe pentru designeri și arhitecți. Să dea naiba să cumpere profesionistul cu câteva sute de dolari paleta de culori și să nu placă mușteriilor culoarea anului, că mai bine investea banii într-o cămașă în loc să educe audiența după cum dictează entități de la mare distanță.

culoarea anului 2018 - Ultra Violet Pantone
de cumparat

Am omis prezentarea culorii anului 2017, era Greenery și descopăr la finalul anului că s-a aplicat mai mult pe obiecte fabricate din alte materiale decât lemn. Cred că alegerea anuală influențează și materialele folosite, în funcție de potrivirea cromatică. Lemnul nu cred că va face parte din recomandări vreodată, e ca și cum ai propune mătura sau aspiratorul pentru strânsul prafului. Lemnul se recomandă singur, este fixat în memoria colectivă și ales ca atare.

culoarea anului 2017 - Greenery
culoarea anului 2017 – Greenery

S-aveți inspirație, în culori vii, vibrante.

Pantone a inventat și culoarea de neignorat – Care culoare este de neignorat? Pantone Unignorable însă nici Benjamin Moore nu se lasă mai prejos – Caliente AF-290 – Culoarea anului 2018 – Benjamin Moore

Caliente AF-290 - culoarea anului 2018 Benjamin Moore
Caliente AF-290 – culoarea anului 2018 Benjamin Moore

 

Am aflat care va fi culoarea anului 2019!

culoarea anului 2018 - Ultra Violet Pantone
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.