Culorile moderne de finisaj pentru mobila din lemn masiv de stejar – a treia parte

culori pentru mobila din lemn masiv Nuante de alb negru si speciale (2)

În acest set de culori am inclus derivațiile de nuanțe din gama cenușiu și cele speciale. Teoretic albul și negru nu sunt culori, practic sunt tot mai des solicitate. Am scris despre mobila de culoare neagră acum ceva vreme și am specificat că aceste finisaje sunt preferate de către cei cu gusturi aparte. Știu că se cer pentru lemn culorile uni, verde, albastru, albul, tonuri de mov sau galben, finisate în așa fel încât să se perceapă lemnul masiv de dedesubt. Seamănă oarecum cu vechile vopseluri în ulei, aplicate pe piesele de mobilier vintage sau pe mobila de inspirație nordică.

Amenajările interioare cu afinitate pentru rustic și industrial se regăsesc în aceste tonuri de culoare. Cel mai dificil este astăzi să reușească un designer de interioare să asorteze paleta extrem de variată a culorilor de pe elemente ca si parchetul sau tapeturile cu piesele de mobilier. Pentru un producător care tipărește texturi și finisaje, calculatorul e foarte darnic, găsim la segmentul parchet o diversitate  … înfiorătoare. Este extrem de dificil să te decizi, în primul rănd, apoi să te gândești cum potrivești nuanțele cu restul mobilierului, în contrast, complementare sau atipic.

Mie îmi place să cred că am ales corect culoarea parchetului din locuință pentru că pe lângă utilitatea sa directa de pardoseală (l-am și aplicat direct peste parchetul masiv original, model vechi – brăduleț), am folosit parchetul ca unificare a două spații pentru conceptul de open space din bucătarie-dinning-living plus delimitarea unui traseu de acces către birou. Se simte de la prima vedere că parchetul te îndrumă pe un traseu, că este așezat cu un scop. Pentru că a dispărut un perete despărțitor montarea parchetului în ambele foste spații le conferă unitate, eliminând total senzația unei lipse, doar dacă mergi la vecini să vezi cum arată nemodificat poți reconstitui vechea compartimentare.

Primele două articole sunt :

Deci culorile moderne din aceasta gamă sunt :

  • White Mat
  • Antik Grey
  • Black Mat
  • Cabana
culorile moderne pentru mobila din lemn masiv
Nuante de alb negru si speciale

Iar culorile moderne din tonuri de gri sunt:

  • White Wash
  • New Grey
  • Veroundert
  • Gerookt
  • Kiezel
culorile moderne pentru mobila din lemn masiv
Tonuri de gri pentru lemn masiv

Defalcat, mai jos, la fel ca și în celelalte două articole vă prezint individual fiecare culoare, dar mai trebuie făcută o precizare.

Ideea prezentării pe calupuri, este pentru ușurința distincției, pentru a se sesiza diferențele, în momentul cănd mostrele de culoare sunt alăturate. Toate culorile de mai jos sunt apreciate, depinde de gusturi, dar să fiți convinși că o imagine pe monitor, e diferită față de realitatea finisajului final, cel pe care îl vedeți și-l atingeți. Mai luați în calcul că nuanța de culoare pe care o vedeți pe un monitor nu va fi la fel cu a altui monitor, se regăsesc multe intensități de căldură cromatică diferite, un TFT sau un IPS sau un vechi CRT vor afișa fiecare altceva. Nu funcționează nici imprimarea prea bine, oricăt de performantă ar fi imprimanta. Noi preferăm să expediem clienților noștri mostre de lemn, un curier costă 15 lei, nu e mult cănd vrei să te decizi asupra unei piese de valoare.

Culorile moderne

culori pentru mobila din lemn masiv
antic grey
culori pentru mobila din lemn masiv
black mat
culori pentru mobila din lemn masiv
cabana
culori pentru mobila din lemn masiv
gerookt
culori pentru mobila din lemn masiv
kiezel
culori pentru mobila din lemn masiv
new grey
culori pentru mobila din lemn masiv
verounder
culori pentru mobila din lemn masiv
white mat
culori pentru mobila din lemn masiv
white wash

Cu drag, de frumos.

culori pentru mobila din lemn masiv
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.