Culorile naturale de finisaj pentru mobila din lemn masiv de stejar – a doua parte

culori naturale pentru lemn Nuante derivate din galben

Culorile naturale ale fibrei lemnului de stejar sunt în tonuri de galben – miere cu o infinitate de variațiuni. Este cea mai frumoasă culoare din punctul meu de vedere, fie că fibra lemnului este evidențiată prin artificii de finisaj, fie că este neatinsă și nemodificată. La fel cum un sculptor vede în interiorul blocului de piatră forma și o scoate la iveală folosindu-se de particularitățile stratului de material de pe suprafața aparentă a piesei finale, la fel și tâmplarul, prelucrează lemnul, o suprafață necunoscută de sub scoarță, folosindu-se de calitățile naturale ale lemnului. Un stejar este constituit din scoarță, albur și duraniu ( cu derivațiile lingvistice specifice fiecărei zone geografice a României ), elemente care se regăsesc în piesele de mobilier. Alburul este mai moale, poate prezenta urme de carii de lemn, dar în duraniu sunt rare de tot, eventual în lemnul uscat, care prezintă urme de depreciere a fibrei lemnoase.

Tendința stilului din ultima perioadă face aluzie la stilul rustic, combinat cu industrial din ale căror elemente se desprinde afinitatea finisajelor către cele ce nu afectează aspectul natural al lemnului. Lacurile sunt preferate a fi mate, prelucrarea suprafețelor se face cu scopul de a permite atingerea tactilă a lemnului, fără straturi succesive nenumărate care să pună bariere asemănătoare uneui geam de sticlă între lemn si cel ce folosește piesa de mobilier.

Lemnul este mai prezent ca oricând în amenajările interioare, se revine la tradiție, se caută naturalul prin prisma reîntoarcerii la bio, la curentul ce promovează natura, naturalul, ecologismul, cel ce de fapt alege să nu ne transformăm viața, tot ce ne înconjoară, ce mâncăm și ne bucură în pseudo-realitate și artificial.

Anterior am prezentat – Culorile clasice de finisaj pentru mobila din lemn masiv de stejar – prima parte

Culorile naturale pe care vi le prezint acum sunt următoarele:

  • Soft Laquered
  • Corn Antik
  • Corn Antik Natur Effect
  • Old Brown
culori naturale pentru lemn
Culorile naturale – nuanțe derivate din galben

În funcție de materialul selectat, densitatea de ”imperfecțiuni naturale” ale lemnului ca noduri și crăpături, nivelul de luciu al lacului, nivelul de prelucrare al suprafeței, destinația obiectului sau preferințele specifice fiecărui client, aceste nuanțe, reprezentative, dar nu singurele pe care le producem în această gamă, sunt cele mai uzuale pentru finisajele comandate, și pot avea derivații foarte multe.

mobila din lemn masiv - culorile naturale
Soft Laquer – solid oak tables
mobila din lemn masiv - culorile naturale
Old Brown – solid oak tables
mobila din lemn masiv - culorile naturale
Corn Antik – solid oak tables
mobila din lemn masiv - culorile naturale
Corn Antik Natur Effekt – solid oak tables – CANEFF

Cu drag, de modă veche.

Aceste culori le găsiți pe modelele de mobila din stejar prezentate în catalogul nostru de mobila – Mobel Amadeus

catalog de mobila din lemn masiv

mobila din lemn masiv
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.