Cum aranjăm o frumoasă masa de Paste!

masa de paste

Masa de Paste adună în jurul ei familia și pe cei apropiați nouă. Fie că suntem credincioși sau nu, sărbătorile sunt un prilej bun de întâlnire cu ceilalți, la care se adaugă bucuria zilelor libere de la serviciu. Desigur, mesele în familie pot fi stresante uneori, în funcție de câtă armonie există între cei invitați. Tradiția de a te aduna cu familia extinsă începe să își piardă din influență, mulți români alegând să plece departe de casă de sărbători. Ritmul alert în care ne ducem zilele, dă corpului și minții noastre o epuizare care ne face mai închiși sau mai statici când vine vorba de a sărbători.

Personal, nu simt nevoia să decorez prea mult casa de sărbători. Eu le percep mai mult ca o perioadă de curățare interioară, dar pentru foarte multă lume, aerul festiv e redat de casa împodobită. Spun asta ca să nu vă simțiți lezați dacă citiți acest articol și dvs nu aveți nici plăcerea, nici obiceiul, de a vă da peste cap pentru a aranja masa de Paste!

masa de paste

S-ar putea să îți placă și: Tocul și chișița – instrumente din lemn pentru încondeierea ouălor de Paște

Câte bordeie, atâtea obiceie! Și azi, fiindcă duminica aceasta credincioșii catolici sărbătoresc Paștele, mă gândeam să vă arăt câteva aranjamente culese de prin obiceiurile altor țări. Veți observa în centrul meselor florile. Lalele în principal, pentru că e vremea când apar pe piață, și nefiind flori pe care să le găsim tot anul, cred că au fost alese pentru a decora masa fiindcă ne era dor de ele. Apoi, evident, ouăle vopsite. Deși ar trebui să fie roșii, pentru a simboliza sângele lui Iisus, cei mai mulți preferă să le vopsească în culori cât mai variate. Și mai avem iepurașii! Mai noul obicei al iepurașului de Paste care aduce cadouri. Mărturisesc că ofer cu drag iepurași din ciocolată celor care vin în vizită în această perioadă.

Închei cu imagini și vă doresc să vă inspire! Sărbători binecuvântate tuturor!

masa de paste

masa de paste

masa de paste

masa de paste

masa de paste

masa de paste
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.