Cut chair – scaunul tăiat al lui Peter Bristol

Cut Chair Peter Bristol Inspecting

The cut chair e un scaun creat de designerul american Peter Bristol. La o primă privire, scaunul dă impresia că a supărat un ninja sau că a trecut prin calea unui samurai care a vrut să-și încerce sabia. Dacă vă uitați la imagini, obiectul nu pare că a fost făcut pentru a te așeza, ci mai mult de design, eventual ca să sperii musafirii care îți vin în vizită.

the cut chair

Revistele online din America au scris despre el că pare magic tăiat și că totul e doar o iluzie optică. Artistul a explicat că The cut chair are un singur picior funcțional, din cele patru, restul fiind într-adevăr tăiate. Vine la pachet cu un covor sub care e așezată o placă, placă în care este prins singurul picior întreg, care îi conferă siguranță. Deci, nu e iluzie optică, e doar inginerie.

S-ar putea să îți placă și: Scaune culisante prinse de masa – Swing Arm Stool Chair

Costul unui scaun este de 5000 de dolari, iar în prezent, artistul caută colaborări pentru realizarea lui în serie. Noi, la Mobel Amadeus, vă oferim foarte multe tipuri de scaune, toate întregi.

Dacă mă vede cu jeanșii rupți, tati îmi zice că-mi dă bani să-mi cumpăr și eu o pereche întreagă, dacă m-ar vedea cu un astfel de scaun în casă, nu știu ce ar zice… Văzând astfel de obiecte de design, care cu singuranță nu sunt la îndemâna americanului de rând, mă gândesc cât suntem de departe uneori de alții.

 Peter Bristol

Nu am găsit tipul de material folosit pentru construirea sa, pe siteul său, Peter Bristol a postat niște poze din procesul de fabricație, în care folosea un aparat de sudură. Sunt curioasă ce vor spune tâmplarii noștri despre acest proiect sau dacă ar fi printre ei câțiva care să se încumete la realizarea lui. Vouă cum vi se pare?

Cu drag, de invoție!

the cut chair

the cut chair

Scaun taiat, suport

the cut chair

Pentru o senzație de întoarcere în timp, cu totul diferit de modernismul acestui articol vă recomand – Calul si magarul din tâmplărie – unelte arhaice pentru lemn

the cut chair
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. „Noi, la mobelamadeus, vă oferim foarte multe tipuri de scaune, toate întregi.”
    Mi-a plăcut „toate întregi”. Felicitări.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.