Cutit pentru scrisori – să știți că și lemnul taie!

cutit pentru scrisori

M-am întrebat mereu la ce folosește un cutit pentru scrisori. Adică, cum? Să rupi plicul cu foarfeca sau cu degetele nu e suficient? Ce atâta snobism… Doar că nu e snobism.

N-am găsit povestea apariției sale, știu doar ce am văzut prin filme.  Doamnele de la casele regale, domnii importanți ai vremurilor de demult, deschidea plicurile folosind acel cutit pentru scrisori. A rupe plicul, a-l sfâșia, risca distrugerea conținutului său. Mai mult, era un punct în minus la capitolul eleganță. Mai apoi, birourile marilor companii, foloseau acest obiect în activitatea lor.

cutit pentru scrisori

S-ar putea să-ți placă și: Scrisori de suflet pentru fericire … și a mea și a lor

Timpul scrisorilor a cam trecut. În plicuri ne vin acum facturile, înștiințările de la instituții care nu-ți zic de bine când îți scriu. Cele mai bune vești ne vin prin intermediul mesajelor din telefon sau al emailurile, pentru care folosim câteva apăsări de buton.

Dar oamenii, încă se mai joacă cu cuțitul. Vă arăt un clip adăugat pe youtube în decembrie 2016 despre cum să faci un cuțit din lemn și care are până acum peste 700 de mii de vizualizări. O fi mult, o fi puțin, nu știu! Dar dacă îți place lemnul, și vrei să deprinzi meșteșugul șlefuirii și sculpturii sale, pare simplu să începi de aici.

Nu știu dacă și vouă vi se întâmplă, dar mie mi-e foarte greu să cumpăr cadouri pentru oameni nu foarte apropiați și care pare că au de toate. Dacă ar fi după mine, aș face o donație în numele lor, la o organizație care știu că se ocupă de o cauză care le este apropiată. Mai nou, le-aș oferi abonamente la teatru! Dar un cutit pentru scrisori din lemn, pare o alegere bună pentru un cadou de oferit unui partener de afaceri sau unui client fidel care face cumpărături de valoare mare.

Voi cui l-ați oferi?

cutit pentru scrisori

cutit pentru scrisori

cutit pentru scrisori

Nu pot să evit să mă gândesc că dacă lemnul taie, tektonii ( tâmplarii) rămân fără degete. Protezele pentru degete nu sunt o glumă.

Update 2018 – Calin – Știi tu Alina că și Virgil a scris despre cutite din lemn pentru unt?

cutit pentru scrisori
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.