Cutii pentru ceasuri – din lemn, exclusiviste

cutii pentru ceasuri fabricate din lemn

Nu facem cutii pentru ceasuri, însă mi-aș dori ca lemnul românesc să capete valoare prin astfel de produse. Pe Etsy.com se vând ” Wooden watch box ” la valori scrise cu 3 cifre si in lei și în euro.

Acum câteva zile de când am primit un nou apel din UK, și cineva se interesa despre sleepers, adică elemente de lemn de stejar cu dimensiunile în centimetri de 240x20x10 folosite în peisagistică. Am fost contrariat și supărat la prima solicitare de acest gen și am scris atunci – Peisagistică cu traverse de lemn de cale ferată. Vor lemn nou, nu e bun cel de la CFR, că miroase a creozot. Și-ar dori și preț derizoriu, desigur …

Culmea este că cititorii sau mai bine zis navigatorii online citesc doar titlu, se uită la imagini și adresează solicitări crezând că noi ne-am pierdut mințile și vindem astfel de repere din lemn la metru cub cu preț de cherestea. Cred că am revărsat un torent de explicații peste interlocutorul meu, român de altfel, care căuta soluții pentru șeful lui. E frustrantă ideea că englezii își închipuie că pot aduce din România, ca și din coloniile Imperiului produse de calitate la prețuri derizorii. Sau pot?

cutii pentru ceasuri fabricate din lemn
cutii pentru ceasuri

Azi discut cu dl Dumitrescu – Gravură în lemn 3D – Atelier din Râmnicu Vâlcea și menționez convorbirea de mai sus, timp în care îmi vine ideea de a scrie despre piese mici, din lemn de esență tare, de nișă, prin care putem da valoare acestui material nobil, folosind priceperea meșterilor și prelucrarea locală. Nu așa funcționau coloniile, dar aș prefera să producem cutii pentru ceasuri din lemnul românesc în loc de cherestea pentru peisagistica britanică.

Să-și taie ei pădurile și să culce stejarul pe pământul din curte.

Oare câte cutii pentru ceasuri se pot face dintr-o grindă de lemn de dimensiunile de mai sus? Câte humidoare pentru tutun sau ceasuri ca și cel fabricat de Florin David? Câte MoCo ca și cele fabricate de Modelăria Iași? Câte ceasuri Nixie? Dacă aplicăm gravură Lichtenberg, ca și mai jos, cum arată? Câtă mobilă din stejar masiv?

Drept urmare, am ajuns din nou pe Etsy.com, locul meu preferat de inspirație și am selectat aleator, 4 cutii pentru ceasuri cu prețuri de 200-300 de EURO, pe care un colecționar le-ar aprecia cu siguranță. Imaginile le-am adăugat mai jos, ca inspirație pentru meșteri, pentru ateliere mici echipate prin StartUp Nation, pentru artizani necunoscuți.

Modele de cutii pentru ceasuri

cutii pentru ceasuri fabricate din lemn

cutie cu finisaj antichizat

cutii pentru ceasuri fabricate din lemn

3 cutii

cutie cu capac curbat

cutii pentru ceasuri fabricate din lemn

cutii pentru ceasuri fabricate din lemn

cutii pentru ceasuri fabricate din lemn

Lichtenberg, vă mai amintiți ?

Nu de puține ori am scris despre produse cu care piața românească nu este familiarizată și confirmarea interesului mă face să cred că sunt multe nișe neacoperite.

Să mai citiți și despre Tudor Luparu, el cred că ar putea produce mii de EURO din lemn de stejar cât încape într-o traversă de cale ferată.

Regret că tâmplarul nu are timp să caute, să evalueze și că trebuie să alerge mult pentru a încheia luna pe plus. Cine muncește n-are timp să câștige. Un atelier mic cu 1-2 oameni, în care antreprenorul este și meșter greu reușește să acopere atât partea de funcționare administrativă cât și producția.

Am scris mai demult un articol despre – Topul produselor pe care nu le fabricam, dar au fost solicitate poate merită recitit.

S-aveți spor în ceea ce faceți și timp pentru familie!

Citește și – Ceas din lemn – cadou inspirat sau proiect DIY?

cutii pentru ceasuri fabricate din lemn
9 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.