Design Paco Camus – artă și funcționalitate din lemn

Giorgio Paco Camus Giorgio Paco Camus

Admir fără reținere arta sub formă funcțională. Din lemn de castan american, cu forme fluide, curbe sau vârfuri ce simbolizează îndrăzneala, modelele concepute de designerul spaniol Paco Camús impresionează dincolo de cuvinte. Piesele sale sunt greu de descris, trebuie vizualizate, înțelese și experimentat sentimentul pe care îl provoacă. Artistul Paco Camus descrie perfect emoția și transmite fără cuvinte trăiri prin forme. Imaginile organice cu nuduri fotografiate alături de piese de mobilier obligă la introspectivă, cer neapărat evaluarea aprecierii prin prisma emoționalului.

Paco Camus
detaliu birou Voltaire

Cred că oricărui designer de interioare, care dorește integrarea unor piese semnate de Paco, îi este necesară o înțelegere aparte a procesului de potrivire a elementelor cu care lucrează. Eu m-aș poziționa pe un palier al contemplării și aș vrea, inainte de a alege etichete de branduri pe care să le afișez într-o încăpere, să unesc culoarea cu emoția, să înțeleg ce ar percepe ocupantul de drept al camerei folosind la propriu întregul aranjament conceput de mine. Eu, designerul, unul care e mai mult decăt un priceput aranjator de piese într-un puzzle, ar trebui să fie dezvoltat emoțional suficient încât să trec dincolo de exactitatea inginerului și să înțeleg trăirea artistului. Paco Camus pare să treacă dincolo de limite și creează noi valori pentru a fi apreciate.

Site-ul oficial de unde provin imaginile este – Camus Collection.

Cu asemenea piese poți da greș ușor, poți face dintr-o capodoperă un kitch. Mi-e greu să descriu aceste piese de mobila din lemn masiv cu altceva decât prin sentimente.

Paco Camus
Detaliu Voltaire

Eu, inginerul, mă înclin și afirm : Apreciez, e frumos, dar mă depășește. Biroul Voltaire, este prin declarația artistului Paco Camus ce l-a conceput, o capcană pentru vânătorul de cuvinte. Nu e profund? Capacul care acoperă parțial blatul principal și segmenul de depozitare a instrumentelor de scris are un profil de aripă, ce pare că plutește prin modul de prindere fixat de spatele biroului. Atunci când este deschis, capacul simbolizează avânt, desprindere, îndrăzneală. Nu poți folosi acest birou ca să scrii non-sensuri sau banalități, trebuie să te ridici la nivelul unor scrieri elevate. Trebuie să creezi plus valoare, să uimești la rândul tau prin ceea ce inima și mintea ta poate imagina. Nu ai voie să fii tern, să fii platonic când vrei un astfel de birou și te gândești să-l folosești.

Voltaire Paco Camus

Voltaire Paco Camus
Voltaire

Giorgio Paco Camus

giorgio Paco Camus 2
Giorgio Paco Camus

Cu drag, de artă prin formă.

Ladysting Paco Camus
16 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    super,nu sint departe cu casa mea de la tara,but….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.