Despre cuțite marca Tramontina

Tramontina Tramontina

În articolul anterior, scris de Virgil, a menționat marca Tramontina pentru cuțitele pe care le folosește în mod curent.

Tramontina
cutit de steak

            Mă mir de multe ori cum se potrivește să se întâmple lucruri pe care nu ai cum să le consideri coincidențe și nici n-ai cum să le anticipezi. Eu, la rândul meu, dețin un astfel de cuțit, care întâmplător este cel mai bun pe care-l am în casă, și despre care întenționam să scriu un articol tocmai pentru că apreciez calitatea și funcționalitatea lui, simplă dealtfel. Atunci când bucătărim, cu Adriana, cel care prinde cuțitul cu mâner de lemn, marca Tramontina, este fericit și lucrează cu totul altfel. Sunt un împătimit al sculelor de calitate, și cei care mai ajungeți să preparați ceva la bucătărie știți foarte bine cât de mult contează o lamă subțire, bine ascuțită care face cât jumătate de bucătar.

Tramontina

                Frumusețea informării, a dorinței de cunoaștere nu are limite, acum când Internetul ne aduce aproape orice colț al lumii, orice informație, detalii tehnice, specificații și imagini.

               Ianuarie 2015 – Am căutat în online-ul românesc marca Tramontina și am rămas uimit cât de puțin este prezentă, iar acolo unde sunt disponibile câteva produse, sunt prezentate prost, cu foarte puține detalii și cu imagini mici, de slabă calitate.

                Februarie 2016 – Update – magazinul online este funcțional și are o mare parte dintre produsele Tramontina găsite de mine atunci când am scris acest articol doar pe site-ul mamă.

Ceea ce a făcut să caut mai larg, internațional și să descopăr că Tramontina are un site ce m-a prin azi dis-de-dimineață câteva ore bune. Știu și alte branduri și chiar am în dotarea sertarului de sus, acolo unde se țin tacâmuri, și cuțite Sollingen sau Fiskars, dar nici unul nu se ridică la nivelul acelui cutit de bucatarie pe care îl dețin fabricat de Tramontina.

Tramontina
Tramontina

                    Pe WWW-ul mare sunt prezentate ca produse bune și ieftine, prețurile practicate la noi pentru cele câteva produse disponibile sunt relativ mici, dar suferă din cauza calității prezentării. Mă bucură nespus să pot eu, să prezint imagini preluate de pe situl lor, direct din Brazilia, unde este firma mamă, și să constat că poți vinde senzații cu adevărat, mai ales dacă le asociezi cu lemnul. Recent (februarie 2016) am băgat de seamă că reprezentanța din România și-a lărgit oferta de produse și sunt disponibile și la noi tot mai multe produse dintre cele fabricate world-wide.

                    Firma lor are multe departamente și timpul petrecut pe site-ul lor l-am distribuit între scule de grădinărit, mobila, scule și unelte și alte chestii care se fac din metal cu o coadă de lemn, plus veselă, oale, tocătoare din lemn, seturi de cele mai variate forme. Au produse cât Gardena și Fiskars la un loc, plus segmentul de mobila de terasă. Faptul că nu sunt scumpe, am dedus din preturile produselor de tacâmuri și scule de bucătarie.

Produse Tramontina – globale

Tramontina
Tabla pentru amestec de condimente
Tramontina
tabla de lemn si set de cutite
Tramontina
Set de 7 cutite Tramontina seria Rustic
Tramontina
Set 5 piese Tramontina
Tramontina
set 4 piese de barbeque Tramontina
Tramontina
mojar Tramontina
Tramontina
maruntitor Tramontina

Când scriu, vorbesc liber și mă bucur să am posibilitatea să o fac, despre ceva ce are întreaga mea apreciere. Dețin și magazinul online www.serveteleduni.ro și am realizat că am găsit la Tramontina inele pentru șervețele, fabricate din metal, absolut încântătoare. M-aș lipi de un set de oale de fontă sau cupru și ceva ustensile de gătit, similare cu cele din imaginile excelente pe care le-am inserat în articolul acesta.

Tramontina
set oale de cupru

Tramontina

Tramontina

Tramontina
seria Ceramic Cool Tramontina

Cu drag, de lucru bine făcut.

Am mai scris pe subiectul cutite –Fără comentarii Nr. 50 | Cuțite cu mâner de lemn marca Sarah Wiener

Image credits goes to http://tramontinadesigncollection.com/

Tramontina
13 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. Tramontina au si reprezentanta in Romania din cate am citit: http://timez.ro/articole-pentru-casa-gradina-si-restaurante-reprezentanta-tramontina-in-romania/ , iar cutitele reprezinta mare parte din articolele vandute.

  2. #2 Comentariu nou

    As vrea sa cumpar un cutit tramontina pentru ca am auzit numai lucruri bune despre aceasta marca dar as vrea sa stiu care este diferenta dintre gamele ultracorte, poliwood și premium? este vorba si de calitate sau doar design? mersi/

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.