Dezamagire romaneasca pentru expozitia Maison&Objet 2016

Maison&Objet Paris 2016 Standul SZEL MOB la Maison&Objet Paris 2016

Maison&Objet 2016 – Simbolul dezamagirilor pentru mobila din România

Mă bucur ca am gasit articolul de pe MediaFax care sa explice detaliat și cronologic despre Maison&Objet Septembrie 2016. Eu am fost acolo și cu mare nerăbdare și încântare am cautat prietenii din România să le văd standurile. Am găsit pe afișajul publicat la fiecare intrare numărul standurilor pentru firmele românești participante și am pornit să-i caut. Am fost acolo în interes personal/business, însă banii cheltuiți pe biletul de expoziție nu au avut ca rezultat o componenta românească mulțumitoare.

Maison&Objet Editia Septembrie 2016 a avut doar câteva firme românești prezente, mult mai puține decât ar fi trebuit. Totul se datoreaza birocratiei grețoase care nu cred ca va putea fi stârpită vreodată din amărâta asta de țară și care produce dezgust și lehamite tuturor care se încăpățânează să nu o părăsească. Să rămână doar ruralii și cei fără orizonturi să participe la vot pentru a reconfirma oligarhii în poziții publice, postați acolo politic. Nu am culoare politică și nu vreau să afirm vreodată susținerea pentru un partid politic, situația de față transcede partide și tehnocrați.

Este o mizerie să vezi un colț de hala, care vorba fie între noi, era imensă, unde ar fi trebuit să fie standurile României – GOL.

Aveți tot respectul meu, SZEL MOB – pentru îndârjirea cu care ați persistat în determinarea de a fi prezenți și sper să vă fi mers bine.

Maison&Objet Paris 2016
Standul SZEL MOB la Maison&Objet Paris 2016

Va rog să remarcati spațiul liber imens din jurul lor. Mai jos, gasiti o alta imagine cu o firma producatoare de globuri, pe coltul opus al aceleiasi hale. Am trecut pe lângă ei si le-am urat Succes ! în timp ce vorbeau cu niște vizitatori ai standului. Am plecat mai departe cu sufletul strâns printr-o expoziție care deborda strălucire, fără sclipiri românești. Cei de la Szel Mob mi-au spus ca mai este o firma românească pe undeva, însă nu am reușit să dau de ei.

Maison&Objet Paris 2016
Firma de globuri româneasca la Maison&Objet Paris 2016 – ProdGlob Clasic Glass

Undeva acolo, în spatele standului cu globuri pe dreapta, în spațiul acela liber trebuia să fie o firma prietenă, care m-a surprins cu lipsa, despre care nu știam. I-am sunat din fața locului gol unde trebuiau să fie, întrebându-i unde au fost relocați și mi-au spus că Maison&Objet 2016 este o glumă proastă pentru 17 firme, care și-au încredințat eforturile și speranțele Ministerului Economiei. Oare de ce nu urlă presa pe această știre? De ce nu le bate nimeni obrazul?

În următorul articol voi scrie despre ce mi-a plăcut, însă am ținut neapărat să postez separat opinia mea despre Maison&Objet Septembrie 2016.

Regret că nu am fotografiat mai detaliat acel colț de hală, să vadă ce le-a reușit birocraților care au ținut în mâini acest eveniment. Căci le-a reușit să facă o gaură de 150.000 de EURO datorați organizatorilor de la Paris, plus suma cheltuită de fiecare firma care a câștigat prin martie selecția de a se prezenta acolo. Mă mir ca sunt atât de succinte reacții în presă și azi, când este închiderea expoziției nu au explodat nervii celor care au fost păcăliți.

Fiecare imagine are link către site-ul firmei din imagine, un mic tribut care simbolizează aprecierea mea.

”Munții noștri aur poartă,

Noi cerșim din poartă-n poartă !”

Maison&Objet Paris 2016
1 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Sa intrebam cine va plati pagubele firmelor? Sa intrebam daca aceste firme vor da statul in judecata, pt recuperarea pierderilor? Sa intrebam? Statul are nevoie de un feed-back si acela il formuleaza un avocat. Iar unirea face putere!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.