Macara pentru masa cu sistem de ridicare a blatului din lemn masiv

macara pentru masa

Țin nepărat să prezint separat această soluție cu macara ca și răspuns la o veche dilemă pentru o solicitare primită din partea unui fost potențial client. Omul a avut răbdare ca să caut soluții vreo 3 luni, timp în care eu m-am încăpățânat să cred că voi putea ansambla soluții imaginate și provenite din mai multe surse.

macara pentru masa

Blatul din lemn masiv era problema deja rezolvată, însă sistemul de ridicare despre care am menționat prima dată în articolul –Ca-n bancu’ cu manivela, dar acum pe bune, mecanism pentru mese din lemn – s-a dovedit a fi cuiul lui Pepelea pentru mine. Am cautat tot felul de subansamble care pot ridica un blat de masă sincron. Am refuzat să folosesc feronerie nouă, destinată acestui gen de mișcare, pentru că tot farmecul este dat de construcția cu elemente în stil vechi sau chiar vintage. Am renunțat și am abandonat ideea, e printre puținele proiecte eșuate pe care le-am abordat. Poate unii dintre voi, mai meșteri ca mine aveți norocul să dețineți un strung abandonat sau cine știe ce mașinărie veche care poseda un subansablu mecanic potrivit și ați putea construi masa pe loc. Eu nu am reușit.

La recenta vizită la Maison&Objet 2016 am ajuns în standul unei firme olandeze care se ocupa strict de acest segment al esteticii industriale. Denumesc macara doar ridicarea și coborârea blatului, nu trebuie asociat conceptul cu macaralele de șantier. Și geamul din portiera unei mașini are tot macara.

Soluțiile lor sunt pe departe cea mai concretă aplicare a acestui concept. Având în vedere că este sub cifra 1 media cererilor pe acest tip de mese, anual, cred că firma olandeza este o soluție fezabilă. Ei au mai multe tipuri de mecanisme, macara cu manivelă sau roată, pe surub cu pas mic sau cremaliera. Cred că sunt frumoase și că în contextul unei amenajări interioare axate pe acest gen, rustic industrial, reprezintă alegeri absolut unice, picante. Partea picantă este îndrăzneala de a alege și de a investi într-o astfel de masă.

macara pentru masa

macara pentru masa

NU le fac gratuit reclamă olandezilor, așa că nu am inserat nici un link, însă se vede în imagini denumirea firmei și cred că de aici e simplu, în cârdășie cu Google.

macara pentru masa

Deci, domnilor arhitecți și designeri de interioare. când mai căutați pe viitor astfel de topoare cu lunetă, să știți unde să le găsiți. Atunci când am mai publicat articolul Mobilă și mobilier antic sau vintage sau steampunk am avut în vedere și alte genuri de amenajare. Cred că cea mai mare problemă comercială a unui fabricant de astfel de idei unicate este percepția esteticului. Fie iei de bun ce gasești disponibil ca și client, fie îți rupi fgrânele ca firmă producătoare imaginând 10 soluții diferite și te trezești că un client ar vrea a 11 varianta, care înca nu o ai disponibilă.

macara pentru masa

macara pentru masa

Le-am spus celor din stand că sunt din România și le-a pierit entuziasmul de a mai oferi informații, banuiesc că nu au speranțe de a livra așa ceva încoace. Pretind că fabrică totul în Olanda, deși cred că e mai puțin important dacă e așa sau nu, ceea ce contează e soluția finală.

Mie mi-au plăcut, produsele arătau impecabil, nu ca și altele de la standuri care aveau mobila zgâriată și furnirul știrbit.

macara pentru masa
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.