Gradina secreta – cine mai vrea o amenajare de poveste

gradina secreta trepte de basm

Sigur că nu e nici un secret din gradina secreta, însă fiecare dintre noi am fost copii, am vizionat filme cu basme și apreciem fantezia sub o formă sau alta. Ne diferențiem de alte primate prin imaginație și fantezie. Jocurile pe calculator exploatează din plin fantezia și ne oferă locații absolut mirifice, greu de găsit în realitate.

gradina secreta

Demult, pe vremurile când aranjamentele exterioare erau singura cale pentru a ne construi o realitate asemănătoare visurilor, grădinarii care lucrau pentru casele nobiliare au imaginat o suită de elemente care cu timpul, sub puterea naturii și a vremii s-au integrat într-o imagine finală care pare de basm. Grădini terasate, ziduri de piatră, uși din lemn și pasaje catre gradina secreta sunt tot mai rare.

gradina secretaAFORISM de stare

Ne conformăm unei uniformități, totul este construit azi cu precizie de ceasornicar, semi-fabricatele ușurează munca și construcția a orice, dar farmecul pare că se pierde. Frumusețea unui zid de piatră clădit fără mortar, doar din așezarea cu iscusință a pietrelor, porți din fier forjat sau lemn masiv și plante … pot duce la un rezultat greu de egalat, poate doar în gând. Ne rezumăm la a construi, fără a infrumuseța, vrem rezultate imediate, fără a ne angaja în procese cu termen lung de finalizare, timpul e condensat, efortul redus și așteptarile mari. Ardem viața ca o lumânare uitând să ne construim o viață. Cei puțini care ies din cavalcada în care reguli nescrise îi angrenează nu mai doresc să se înscrie din nou în același carusel mortal. Slow food, organic, rural … natural. Facem reclame în care lăudăm naturalețea unui produs … mai multă carne în crenwursti … Doamne iartă-mă, dar e de laudă să te bucuri că nu mai punem mizerii în ei, ci ceva mai mult bun decât ceilalți?

Revenind la gradina secreta, la basmul real pe care fiecare ni-l putem alcătui, trebuie doar să vrem să punem mâna. Să nu vă gândiți că am așa ceva, dar tot mai mult pare că acolo vreau să mă îndrept. Nu mai există azi constructori sau soluții la cheie pentru astfel de proiecte. Sunt idei care trebuie duse la capăt în regie proprie. Sunt rezultatul propriei fantezii, dorințe și sursa bucuriei. Defalcați în elemente, sursa de piatră, răsadurile de flori, învățați din nou meserii uitate. Fiți grădinari, zidari, muncitori la capătul lopeții și a târnăcopului.

Merită să citești și – 5 casute din lemn de pus în grădină!

Vă garantez o minune … în timpul acestei munci constructive, fără beneficii financiare, spiritul zburdă, imaginația debordează, trupul istovit de efort hrănește o minte care produce rezultate. Vă veți putea întoarce la bancă, firma sau profesia pe care o aveți mai buni, mai inventivi, mai eficienți. Veți reuși să desțeleniți neuroni care trândăveau până atunci. Puteți construi gradina secreta din fantezia voastră, o cale către o lume ce hrănește sufletul.

10 idei de porți magice din gradina secreta

Am scris mai demult despre un hambar, o idee de construcție care face parte din portofoliul pe care mi-l păstrez ca baza de inspirație pentru casuta de lemn pe care doresc să o construiesc la livadă. Nu după mult timp am primit un apel din partea unor oameni care m-au întrebat dacă dețin acea locație și dacă pot veni să filmeze un videoclip cu clădirea. Nu găseau nicăieri un spațiu asemănător, unde să poată să-și poziționeze regizorul viziunea.

Cu drag, de suflete deschise.

gradina secreta
12 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Gradinile arata extraordinar!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.