O educatie financiara se poate începe de la vârste ce se scriu cu o singură cifră

educatie financiara

Nu este educatie financiara dacă îi cumperi sau să îi faci copilului tău prima pușculiță, este mult prea simplu, dar poate fi semnul unei preocupări părintești sănătoase. Poate fi un borcan cu capac sau un porcușor din ceramică ori lemn. Sigur că mie îmi plac cele din lemn, deși prima pușculiță a pruncilor mei a fost una din tablă, fără capac de golire. A ajuns să cântărească 3 kg, plină de monezi și am deschis-o cu desfăcătorul de conserve. Acum m-am întâlnit cu imaginile astea și mi-au stăruit în minte, ca idei de meșterit pentru copii. Anul ăsta am construit un zmeu și urmează să le fac la băieți teavă de bermann cu gloanțe de hărtie. Dacă vă plac imaginile de mai jos căutați pe Etsy – Coin Bank

Produse de pe Etsy.com

Pușculița va face parte din viața lor fie sub forma clasică, fie ca și concept, dar cred foarte mult în ideea de a le insufla o oarecare educatie financiara precoce, înainte de studiile la curs. Cred că e important să înțeleagă interacțiunea cu banii, valoarea lor, puterea lor de ridicare sau de năruire. Să îi privească ca și numere, nu ca țel, ca un mijloc, nu ca un scop. Să devină răspunzători, dar distanți. Să ceară remunerație pentru munca depusă, dar să nu le cumpere nimic sufletul. Să se bucure de gratis, asta însemnând să ofere gratis sufletului lor trăiri curate. Să râdă fără să fie gâdilați, să nu fie nevoiți să fie ”entertained”. Distracția plătită este toxică, fără să devin cronic și defetist.

Acest clip are 150 de vizualizări – trist.

Arătați-le banii ca obiecte, așa cum sunt atunci când umplu aceste pușculite. Sădiți sentimentul economisirii, păstrării pentru un scop, bucuria răbdării. Doar zic, că prea mi-e obidă-n suflet pentru materialismul ăsta promovat excesiv. Nu trăiesc sentimente de supărare ci mai degrabă mâhnire, pentru principii și valori denaturate încet, în timp, până vom uita, ca conștiință colectivă, originea și baza unei conduite nealterate de parvenirea financiară.

Am scris și despre – Mobila de inchiriat – compania care schimbă regulile jocului – poate economisiți banii voștri sau a companiei care vă plătește chiria.

S-aveți sfârșit de săptămână cu liniște-n suflete.

educatie financiara
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.