Elemente sculptate din lemn masiv în spirală

lemn sculptat in spirala aranjament masa si scaune dinning

Înainte de a descoperi că acolo se fabrica elemente sculptate și spirale de lemn, întâmplarea face că recent am trimis o măsuță tip Spider la Sfântu Gheorghe, acolo unde își are sediul Spiralwood.ro pe care i-am descoperit prin recomandarea unui partener de-al lor. Cred că încadrarea în segmentul de mobila stil, cu un stil aparte, centrat pe realizarea de elemente sculptate spiralate, printr-o tehnică dificilă de realizat îi situază pe cei de acolo într-un segment destul de restâns al concurenței pe acest gen de mobilă. Tind să cred că piața a cerut și a făcut ca oferta lor să se extindă de la scări și balustrade, unde baluștrii spiralați sunt cel mai bine puși în evidență, să producă și mobilă și scaune cu elemente sculptate în formă de spirală.

lemn sculptat in spirala

servanta cu elemente sculptate
servanta cu stalpi spiralati

lemn sculptat in spirala

scaun cu elemente sculptate

elemente sculptate
detaliu sculptura

elemente sculptate de scaun

Procedeul de realizare a spiralei necesită o îndemânare și bază tehnică foarte specializată, dacă vă pasionează meșteritul găsiți online, pe Youtube sau pe siturile de profil multe tutoriale prin care veți înțelege cum se face. Eu unul prefer să admir rezultatele celor ce deja se pricep să o facă, aducându-vă astăzi în față imagini reprezentative pentru ceea ce înseamnă spirala din lemn și cum poate fi integrată în elementele de decor sau funcționale din casele voastre.

elemente sculptate in spirala

elemente sculptate in spirala

Descrierea în engleză mă face să cred că piața de export este principala lor destinație, dar am convingerea că și românii noștii, care de multe ori caută soluții ”în afară” sunt interesați și chiar vor fi fericiți să comande produse fabricate la noi, evitând astfel o călătorie nejustificată, care doar suplimentează prețul final plătit pentru obiecte frumoase, pe care nu știu că le pot achiziționa direct din țară.

Elemente sculptate pentru scări

elemente sculptate de balustrada
balustrii coloniali
elemente sculptate de balustrada
stalp sculptat spiralat
elemente sculptate de balustrada
stalp spirala

Cu drag, de frumos meșteșugit.

scara de lemn cu balustrada
12 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Superbe lucrari.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.