End Table – o categorie aparținând micului mobilier trecută cu vederea

end Table

N-am găsit traducere completă și corectă pentru termenul End Table. Engleza este clar mai săracă în cuvinte decât limba română însă uneori mai plină de înțelesuri prin context. Aș enumera succint utilitățile pe care le poate deservi acest segment al meselor utilitare: măsuțe de cafea, măsuțe laterale pentru canapele sau fotolii, măsuțe de perete, noptiere, mese de hol sau de cafea, măsuțe pentru reviste, suporturi diverse ori mic mobilier utilitar.

Modele de mese End Table

Regret că oferta companiilor de mobilă de pe spațiul românesc, inclusiv noi, este săracă sau lipsită de astfel de piese de mobilă care pentru un arhitect sau designer de interioare sunt cireașa de pe tortul unei amenajări de excepție. Am vorbit cu mulți reprezentanți ai acestor bresle care mi-au transmis că se inspiră și achiziționează frecvent astfel de piese de mic mobilier din străinătate. Toți constructorii de mobila se axează pe produse clasice – mese, scaune, corpuri de living, dulapuri, dormitoare. Punct. De parcă poți utila o casă folosind doar astfel de piese majore. Calitatea unor interioare ergonomice este definitivată prin adăugarea unor piese mici, pe hol, în living sau dormitor ori în camerele de baie.

Mi-aș dori să pot oferi soluții pentru acest tip de mobilier si cândva am promovat în fabrică reînvierea unei părți a colecției Provence care cuprindea 5 piese de măsuțe utilitare diverse. Era o singura imagine veche de peste 10 ani pe care nu o gasesc. O piesa mai am acasă, pentru inspirație. Am scris despre subiectul End Table fără să cunosc termenul când am publicat articolele –Micile decorațiuni fac deliciul marilor aranjamente pentru mese  și Mesele de bar nu sunt neapărat mobilier destinat localurilor

Pe vremea când holurile au reprezentat interes major în amenajarea ultimei locații pe care o ocup alături de familia mea credeam că voi reuși să ating acest segment și piesele de accesorizare a holurilor vor face furori. Nu am renunțat la această idee, însă amânarea până la un termen ce se va determina ulterior mă roade pe dinăuntru și mă îndeamnă să găsesc soluții.

Am scris atunci două articole similare ca idee cu cel de față despre End Table, in care dulapurile suspendate sau nu cu multe sertare mi-au captat atenția total. Mobilarea holului și Oglinda de hol sau de cameră, cu ramă de lemn sunt exemple de piese total lipsă din panoplia producătorilor autohtoni.

Ideile iterate aici reprezintă deziderate, nu fac referire la produse din portofoliul nostru, sunt doar sugestii și idei pe care le-am găsit și le apreciez. Scriu despre mobilă fără a mă preocupa de lauda produselor noastre, mi-aș dori să pot acoperi comercial mai multe segmente, însă balanța comercială pentru eficacitate este greu de echilibrat în condițiile unei game extinse.

Poate meșterii individuali se vor inspira sau designerii de interioare vor găsi de cuvință să acorde atenție ideii.

Cu drag de modă veche și nouă !

end Table
16 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.