Excursie la o cabană din Alpii francezi – 9 imagini

cabana la munte

Astăzi vreau să facem o mică excursie in Alpii francezi și să ne relaxam. Acolo, în stațiunea Megeve, ne vom retrage la o cabana de vis, unde ne vom adăposti de frigul neiertător de afara.  Aceasta cabanuta este de fapt o fosta ferma amenajata de un decorator belgian pe numele lui, Lionel Jadot.

Eu va propun sa ne așezăm confortabil in impresionantul living care prin abundenta sa de lemn masiv si accesoriile sale colorate, ne va da o stare de relaxare si sa privim prin uriașele ferestre la priveliștea spectaculoasa pe care munții francezi ne-o oferă.

Eu va las sa admirați designul si amenajarea moderna, dar rustica in același timp a căbănuței, cromatica colorată și îndulcită de lemnul masiv omniprezent, iar când ați terminat eu va aștept pe terasa la o cănița de vin fiert cu scorțișoară!

cabana la munte
cabana la munte in Alpii francezi
cabana la munte

Aproape toate elementele din lemn de la această cabană din Alpii francezi sunt cu aspect de suprafață ca și scândura debitată din gater.

cabana la munte
cabana din Alpii francezi

Dacă remarcați modul constructiv al măsuței din imagine veți vedea clar că blatul seamănă constructiv cu masa Provence, are rama îmbinată la 45 de grade. Francezii adoră acest model, nu degeaba masa noastră are o denumire din zona de sud a Franței.

cabana la munte

Obiectele Vintage sunt omniprezente, iar biblioteca dintr-un colț retras îndeamnă la lectură după o zi de schi și poate și după o masă copioasă. Nu știu cum duci în Alpii Francezi atâtea obiecte, poate doar colindând piețele de vechituri.

cabana din Alpii francezi

Rareori avem un dormitor cu atât de mult spațiu deschis, de regulă încăperile pentru somn sunt cubice, mai rar cu tavane înalte, cu scări interioare și atât de multă lumină. Cred că arhitectul a vrut să ajungă să se ocupe patul doar când soarele cade după orizont și noaptea se instalează.

cabana la munte

Imaginea de ansamblu pentru această cabana din Alpii francezi este că a fost construită din lemn recuperat, că este acolo de când lumea și nu are de oferit altceva decât confort și un spațiu de regăsire în mijlocul munților. Are 3 hornuri, drept urmare lemnul este principala sursa de încălzire.

cabana la munte
Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn
Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Excursie la o cabană din Alpii francezi - 9 imagini 13
cabana la munte
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou
  2. #2 Comentariu nou

    superbe toate

  3. #3 Comentariu nou

    As redenumi articolul in : un model fitzos ..” Spiritul Romanesc nu accepta din fericire voyorismul propus de Dvs.