Oameni buni, 85 % din idei sunt bune, insa diferenta o face acel 15 % care ii da clientului dvs surplusul de satisfactie pentru micile aranjamente si facilitati care denota atentie si grija fata de ceea ce clientul plateste, adica relaxare fara griji, intr-un spatiu decorat cu gust, fara lucrari neterminate, fara carpeli, fara improvizatii sau lipsuri, cu personal calificat si ne-stangaci, cu optiuni pentru alegeri de rasfat. Toate acestea fac bani, bani multi, pe care clientul vi-i plateste fara clipire cand este deconectat de la griji si multumit.
Partea de sauna ma intereseaza cel mai tare in acest articol si pentru ca sauna fara lemn nu se poate ( desi se poate, daca vrei musai-musai) am sa va dau cateva detalii. Finlanda este renumita pentru saune, acestea fiind chiar un punct de atractie turistica majora.
Lemnul utilizat in constructia saunelor trebuie sa fie lipsit de noduri si depuneri de rasina, din familia coniferelor in general, dar si esente exotice, cu calitati izolante termic si higroscopic, inertie mare la deformari, prelucrat foarte atent si care prezinta o suprafata moale si poroasa, placuta la atingere. Molidul sau pinul alb sunt traditional utilizate, cu precadere. Lemnul este ales din partea de trunchi apropiata de radacina si din partea de exterior a circumferintei busteanului.
Sursa de caldura originala la o sauna finlandeza este dată de pietre vulcanice incalzite cu carbuni sau mai nou electric. Pentru saunele de exterior, finlandezii mai opteaza pentru cele „afumate” care nu au un focar interior de ardere si in care caldura provine de la un foc exterior, astfel incat fumul si caldura invaluie incaperea saunei, impregnand si pielea cu miros de fum. Astazi optiunile de echipare pentru saune, mai ales cele personale, de interior, unde fumul si flacara sunt mai putin de dorit, ofera ca sursa alternativa de incalzire panouri cu infrarosu care au avantajul de a permite utilizarea instanta a saunei, fara timp prealabil de incalzire.
Saunele au inceput sa devina prin scaderea dimensiunilor si prin modelarea panourilor laterale din materiale alternative, ca sticla sau zidarie cu diverse acoperiri, o dotare pentru amenajarile interioare de lux, iar una dintre variatiile senzationale pentru echiparea saunelor este sarea de Himalaya, care, se pare ca are niste proprietati homeopate de exceptie, fiind considerat mai mult decat un medicament, o hrana reala pentru corp. Efectele de purificare, energizare, neutralizare sunt foarte apreciate de cunoscatorii metodelor naturiste. Efectul purificator si detoxifiant al cailor respiratorii pentru o ora petrecuta in sauna cu sare himalayana, echivaleaza cu o zi intreaga la aerosolii de pe malul marii.
Sauna poate fi evaluata si admirata la un producator ce mie mi-a atras atentia si pe care vi-l recomand. Am mai scris intr-un articol despre cum ar fi fost viata fara lemn. Sau lemn masiv, sa fie un keyword mai bun. Daca Atotputernicul Google nu vrea sa fie portavoce, orice as scrie ramane doar ecou intr-o sala goala.
Poate va inspira imaginile de mai jos.
Sauna finlandeza include și sper să nu greșesc, scufundarea în apă rece sub 5 grade sau baia în zăpadă, imediat după ieșirea din căldura dogoritoare.
Sauna finlandeza nu este sigura relaxare, iar costurile nu sunt deloc scăzute. La valori mult mai mici poți găsi relaxare întru-un Been Bag.
6 comentarii Adaugă comentariu
Salutari Caline ,
Scormonind prin cotloanele „netului” am aflat „cuibul” tau,care mi-a placut si cu ocazia asta te felicit.Interesul meu s-a oprit pe articolul despre saune…nu am descoperit numele producatorului de saune.Daca stii firme serioase din Baia Mare te rog sa ma ajuti…cu nenea Google nu ma prea inteleg…multam fain si spor la treaba.
Toate cele bune,
Mircea
Nu stiu din Baia Mare nici o firma, din pacate. Caut pe la contactele mele si te anunt, pe email, ok? Multumesc de aprecieri !
Ok! Multumesc.
In viitorul nu prea indepartat as dori sa-mi schimb usa de la intrare la casa. Voi „mesteriti” usi di lemn masiv?
Mircea
Nu in mod direct, dar cand vine momentul anuntati-ma, rezolvam cu un partener de incredere.
Fantastic
In Timisoara, in holul de acces al Casei cu Atlanti, spre curte, exista un astfel de pavaj, construit din butuci infipti in nisipul de fundatie si nivelati, la nivelul de circulatie, chiar si cu trasura.