Farmhouse table – o denumire pentru o soluție constructivă

În accepțiunea ofertanților de mese pentru Farmhouse table se intenționează oferirea aceleiași forme, cu blat fix si picioare drepte

rustic si farmhouse

Masa de la fermă a fost prezentată acum 10 ani drept modelul de masă Rustic, cu legătură H între picioare și cu traversă lungă între H-uri, însă o Farmhouse Table, dacă este și pliantă este cu totul altceva.

masă Farmhouse - solutie constructiva
Farmhouse table - o denumire pentru o soluție constructivă 25

Organizatorii de evenimente recunosc forma și preiau denumirea acestei mese cel mai adesea fără să se preocupe că masa nu este de fapt masă de fermă. Faptul că picioarele se pliază și poate fi restrânsă ca volum, plus posibilitatea de a le organiza în stive ușor de depozitat fac ca această masă, Farmhouse Table, să fie forma optimă și soluția constructivă la mesele câmpenești, apropiate de natură, cea mai dorită.

Închirierea acestor mese, cu bănci sau scaune este posibilă în alte țări, nu se pune întotdeauna problema deținerii lor.

masa Farmhouse cu scaune
Farmhouse table - o denumire pentru o soluție constructivă 26

Scaunele cele mai des folosite sunt derivate din scaunul Thonet, cu spate Crossback.

De regulă se produce ieftin, din rășinoase, iar funcționalitatea sa depășește estetica. Posibilitatea de a înșirui fileuri, de a adapta numărul de locuri disponibile prin montarea sau scoaterea acestor mese din schemă le face foarte apreciate.

Blatul poate fi destul de brut, cu spații între elemente, cu noduri și colțuri frecate, parcă ar fi mese de berărie, acolo unde se vede patina timpului și frecatul coatelor de mușterii.

masa farmhouse cu banci pliante
Farmhouse table - o denumire pentru o soluție constructivă 27

Definitoriu pentru Farmhouse Table este blatul sprijinit pe un țarg, adică o ramă sub formă de cutie, care fixează și sprijină blatul, dar și oferă locul pentru fixarea picioarelor și structura în care acestea se pliază. Rigidizarea picioarelor în poziția deschisă se face cu bare metalice și bolțuri cu siguranță, împrumutate de la utilajele agricole. Cam atât a rămas din Farmhouse …

Este posibil să producem această masă din stejar, într-o formă constructivă Premium, și voi prezenta aici modelul, după ce producem prototipul, aflat deocamdată pe planșetă.

Poate scăpăm de restricții, poate ajungem la imunizarea colectivă și vom avea din nou evenimente, mai des organizate în spații libere decât între pereți de zid.

eveniment
Farmhouse table - o denumire pentru o soluție constructivă 28

Din navigarea online am ajuns pe site-ul unor băieți din zona zidului lui Hadrian, care au imaginat soluții foarte simpatice de pliere a picioarelor sub masă, derivate din modelul Farmhouse.

Jones Neville este brandul și numele sub care au mai multe proiecte frumoase.

Cu drag, de minți destupate.

Jones Nevile Folding oak Table
14 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.