Fibra lemnului de stejar

fibra lemnului de stejar de Maramureș

Recent am descoperit că telefonul meu are culori mai bune decât a celui de-al 13-lea măr și Max-imal fotografiind fibra lemnului de stejar. Nu e ceva rachetă, a costat de nou in jur de 300 de EUR, cu tot cu TVA, dar l-am ales tocmai din acest motiv.

Trebuie să trimit imagini cu piesele de mobilier înainte de expediere și contează foarte mult dacă ceea ce se vede pe ecran seamănă sau este identic cu ceea ce omul va primi împachetat.

Am avut probleme la imagini cu fibra lemnului finisat, când nu se distingea bine nuanța, tonul din finisaj și nici aplicarea perierii pe lemn. De multe ori explicația privitoare la cum arată blatul periat sau șlefuit fin este dificilă de prezentat, mai ales unui om nefamiliarizat cu lemnul. Și tocmai aici apare frumusețea, când vezi surprinderea de pe chipul celui ce atinge stejarul și se minunează de senzație.

fibra lemnului de stejar periat
Fibra lemnului de stejar 20

Ca să descriu mai bine cum arată lemnul periat explic că la nivel tactil, adânciturile din lemn sunt atât de adânci cât să captureze vârful unui pix, dacă se scrie pe o singură coală de hârtie. Dacă punem 3-4 coli suprapuse fibra lemnului nu se mai simte și nici nu impietează la scris.

Fibra lemnului de stejar periat

Despre stejarul de Maramureș nu putem afirma că este uniform, că nu are imperfecțiuni, dar putem spune fără ocoliș că are caracter. Fibra lemnului de pe un blat prezintă neuniformități, noduri, crăpături, diferențe de coloratură. Nu la fel de mult ca și cerul, acolo putem spune că toate acestea sunt duble ca intensitate și frecvență.

blat 4K
Fibra lemnului de stejar 21

Totuși, aceasta este frumusețea lemnului, fibra lemnului de stejar face ca două mese, cu același model constructiv și dimensiune să difere ca aspect și să aibă fiecare propria personalitate. În imaginile din catalogul online www.mobelamadeus.ro nu putem explica aceste detalii.

blat din stejar
Fibra lemnului de stejar 22

Din aceeași categorie:

fibra lemnului de stejar periat
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.