Flip Top cabinet – 2 scule pe spațiu restrâns

Optimizarea spațiului de lucru este vitală, mai ales într-un atelier mic

Flip Top

Flip Top se traduce simplu, blat de lucru reversibil, pe care poți monta sau nu diverse mașinării. Ateliere mici au nevoie de spațiu ca de aer, în scurt timp, utilajele și lemnul de prelucrat ajung să ocupe mai mult spațiu decât și-ar fi închipuit meșterul.

Flip Top tool stand
Flip Top cabinet - 2 scule pe spațiu restrâns 19

Bașca că nu se îndură nici un tâmplar să arunce bucățelele de lemn rămase – că poate vor fi bune la ceva/cândva – și după 2-3 luni de meșterit se întâmplă să stea dosite și după circular, și după abricht, nu mai rămâne perete liber nicăieri.

Flip Top tool cart
Flip Top cabinet - 2 scule pe spațiu restrâns 20

Montarea sculelor fixe, dar mai mici, pe cele două fețe ale unui blat, adică exact sistemul Flip Top descris mai sus, duce la o ergonomie ridicată a spațiului.

Cunosc 2 tipuri de meșteri: cei mega-dezordonați, unde doar el pricepe ceva din amalgamul pe care îl păstorește și cel super-organizat, care meșterește mai mult pentru plăcerea lui, construindu-și tot felul de sisteme ajutătoare.

Flip Top
Flip Top cabinet - 2 scule pe spațiu restrâns 21

De regulă primul tip de meșteri nu achiziționează scule prea multe, are tendința de a folosi vechituri până dincolo de uzură și pierde vremea reparând sau schimbând la o filetantă luată din piața de vechituri bitul cu burghiul, în loc să aibă 2 bucăți. De regulă acest meșter nu lucrează pe bani mulți, sau prinde câte o castană sporadic.

Al doilea are în atelier ce vrei și ce nu vrei. Acesta își va face un cabinet Flip Top, sau mai multe, căutând să investească în scule pentru a salva timp. Acesta are o mașină specializată pentru fiecare operațiune, și le cumpără și pentru că vrea eficiență, și pentru că îi plac. Sau mai ales pentru că îi plac sculele. Meșterul acesta face bani, de aia și cheltuie pentru confortul lui.

Am inserat pe aici imagini cu variante de standuri cu blat rabatabil, Flip Top, așa, ca sugestii, deși e plin netul de astfel de piese. Am găsit chiar și planuri, detaliate, pe ETSY.com, dar nu cred că e nevoie de așa ceva pentru un meșter care știe cât spațiu are nevoie și ce vrea să monteze pe el.

Eu mi-aș face un atelier doar de dragul de a avea un spațiu unde să meșteresc, însă pentru asta aș avea nevoie de timp. Că 1/2 din scule le am, mai puțin mașinile mari, la 380 …

7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.