Masă cu picioare pliante pentru evenimente

masă cu picioare pliante

Evenimentele cu număr mare de persoane au nevoie de flexibilitate în așezarea locurilor ocupate la masă și de aceea se folosește un tip de masă cu picioare pliante pe care l-am descris anterior ca Farmhouse table.

Am văzut variante construite din lemn de rășinoase, însă considerăm că timpul de utilizare este redus pentru acest material, și ajung cumva ca și seturile de berărie, sub 2 ani de folosire efectivă. Strângerea și depozitarea sunt operațiuni frecvente, organizatorii de evenimente știu asta cel mai bine.

mese stackabile
Masă cu picioare pliante pentru evenimente 25

Folosind stejar la producerea lor se poate reduce volumul de material folosit, pentru că rezistența este superioară. Acolo unde la o masă cu picioare pliante ar trebui 4 cm de brad se poate înlocui cu 2 cm de stejar, fără a pierde la stabilitate și rezistență.

masă cu picioare pliante
Masă cu picioare pliante pentru evenimente 26

Caracteristici generale:

  • 240×100 cm – pentru 8/10 persoane
  • grosimea blatului – 28 mm
  • țargul – rama de susținere a blatului – 100 mm
  • 4 picioare cu structură H, 2 câte 2, secțiune de 80×80 mm
  • piese metalice – un cub cu 2 fațete lipsă pentru fixarea picioarelor + blocatori prinși sub blat + element de contrafișă metalic, fixare cu bolțuri cu siguranță

Suprafața blatului are un atu de necontestat dacă este din stejar sau din brad. După 4-5 utilizări deja bradul prezintă urme de uzură și scade mult calitatea suprafeței. Un blat zgâriat sau cu canturile ciobite de la manipulare denotă caracteristici de ”ieftin” și bodegă, pe când o suprafață de stejar are un aspect neschimbat mult mai mult timp. Dacă se impune rașchetarea și refinisarea suprafețelor atunci iarăși stejarul este câștigător, datorită profunzimilor reduse a zgârieturilor.

masă cu picioare pliante

Sigur că referitor la costuri ar putea exista o dilemă, însă la cum a crescut prețul bradului, din 1/3 bradul din stejar la aproape 2/3 calculat comparând prețul/mc și volumul mai mare de brad necesar, fără a neglija că manopera este aproape identică, avem din nou un câștigător în stejar.

Sper și cred că orientarea către producători europeni va continua, cu toată strădania asiaticilor de a oferi produse ieftine. Un container de 40″ era 2000 de dolari acum 10 ani, azi un container de 20″ sare de 8000 de dolari, ceea ce mănâncă mult din diferențele de preț pentru produsele importate din afara UE.

Am produs prima mostră de masă cu picioare pliante din stejar, pentru un proiect și așteptăm comparația cu mostra de brad. Evident că și costurile vor trebui analizate, tot comparativ, însă ne adresăm unui segment Premium, care sunt convins că va aprecia calitatea.

masă cu picioare pliante

Mi-ar place să pot concepe o soluție de depozitare pe perete pentru o masă cu picioare pliante, pentru a putea să o oferim celor care au cabane. Denumirea de Farmhouse s-a extins peste aceste tipuri de mese, în timp, însă mă îndoiesc că mai au efectiv legătură cu masa de la fermă. Fermele s-au modernizat, rareori mai găsim gospodării cu alură de fermă, poate în Austria, unde zici că-s pictate.

Soluțiile actuale privitoare la materiale și tehnică impun durabilitate crescută și reparabilitate, aici suntem net câștigători.

Revin cu imaginile finale, după finisaj, deocamdată sunt fascinat de produsul trecut de montaj și imaginile prezentate aici sunt cumva o avanpremieră a ceea ce va fi rezultatul final.

Update Aprilie 2022

masa din stejar finisata Middle Brown

Am finisat masa și am expediat-o. A avut parte de aprecieri pe toate flancurile, însă s-a considerat că e nevoie de reducerea greutății cu toate mijloacele posibile.

Primul pas a fost să construim picioarele în sistem cutie și cu secțiunea de 70×70 mm. Apoi am redus grosimea blatului de la 28 mm la 20 mm și țargul la 9 cm înălțime.

masa cu picioare pliante
Masă cu picioare pliante pentru evenimente 27

Aștept cu înfrigurare fotografii cu aranjamentul final, însă până atunci trebuie să le producem. Și deja sunt aici Paștele 2022 …

Cum zboară timpul …

Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
Mobel Amadeus catalog online de mobila din stejar masiv
masa penru evenimente
12 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.