Fotolii din piele – modelul Kingston si Hampton

fotolii din piele

Aseară am avut o discuție cu cineva referitor la aceste modele de fotolii din piele, persoana respectivă cerându-mi sfatul privitor la o recomandare pentru a se putea decide ce să aleagă.

fotolii din piele
Fotoliu Kingston

Admit că nu am comparat până acum side-by-side cele două modele și am realizat că seamănă foarte mult, cel puțin la o primă privire pe imaginile publicate. Am căutat online imagini mai cuprinzătoare cu aceste tipuri de fotolii și cred că din aranjamentele în care sunt amplasate reiese mai bine în evidență deosebirea dintre ele. Ambele includ peste 7 mp de piele, vintage, finisată ca culoare la noi în atelier, manual. Pot fi echipate cu butoni Chesterfield sau nu, iar țintele decorative de pe fața brațelor, care se continuă și pe partea de jos a structurii sunt destul de asemănătoare.

fotolii din piele
Fotoliu din piele model Hampton cu hooker

Din punctul meu de vedere, dimensiunile sunt cele care m-ar face să mă decid, sunt menționate mai jos. Măsurătorile sunt făcute pe cote externe.

dimensiuni fotolii din piele

Gabaritic este o diferență vizibilă cu + în favoarea modelului Kingston, care are spătarul mai larg și brațele mai înalte. Pentru cei care intenționează să folosească aceste fotolii din piele în aranjamente interioare care implică poziționarea la o masă, cu intenția ca fotoliul să intre cu brațele sub tăblia mesei este important de știut cât sunt de înalte brațele.

Tot la fel de importantă este destinația finală și statura celui care le va ocupa de obicei. Un client de 140 de kg, a fost extrem de insistent solicitând pentru modelele de scaune și mese comandate să fie cât mai solide și cât mai cuprinzătoare posibil. Cu condiția unei utilizări normale orice piesă de mobilier produsă de noi are robustețea necesară de a oferi durabilitate cu ordinul zecilor de ani, dar nimănui nu ar trebui să îi treaca prin cap să folosească un scaun sau o masă cu scopul de a-l testa când se rupe.

fotolii din piele
Hampton pereche cu tapiterii diferite
fotolii din piele
Hampton Distinguish Vintage Leather
fotolii din piele
Fotoliu din piele model Kingston – vedere laterala – imagini din fabrica
fotolii din piele
Fotoliu din piele model Kingston – vedere spate
fotolii din piele
Fotoliu din piele model Kingston – vedere fata

Anterior am prezentat mai multe modele de fotolii în articolul – Fotolii tapițate cu piele vintage

Teoretic, pentru fiecare model se poate produce si un taburet (hooker), bazat pe același stil de picioare și tapițerie.

Cu drag, de modă veche și trainică !

fotolii din piele
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.