Mese concept extrem de simple oferite de Gazina

Gazina masa din lemn masiv

Scriu despre Gazina și produsele lor complet gratuit pentru că această revistă și-a propus de la bun început să promoveze frumosul, apreciat de autorii articolelor publicate aici. Eu, sunt în primul rând fascinat de formele simple și lipsa masivității doar ca să fie. Lemnul masiv nu înseamnă altceva decât material pur, curat, în totalitate lemn, fără înlocuitori. Esențele tari de lemn, stejarul, castanul, frasinul ori nucul sunt prin definiție materiale care conferă stabilitate și rezistență fără a fi nevoie supradimensionarea fără rost. Nu am văzut să se ofere nicăieri furnir din esențe moi, tocmai din acest motiv. Ca o paranteză, d-na Radu de la RevistadinLemn mi-a menționat că salcâmul rupe cuțitele de feliere a furnirului când se aplică acest procedeu lemnului autohton cu cea mai intortocheata fibra.

Frumusețea mobilei de lemn fascinează pe mai multe direcții, în funcție de preferințele celor care intenționează să o achiziționeze. Eu vibrez la forme simple, curate, greu de descris cu prea multe cuvinte. Utilitatea nordică combinată cu forme de bază și materiale de calitate superioară mi se pare rețeta perfectă pentru succes. Astfel de produse, cum sunt mesele de la Gazina, sunt pe placul meu pentru că nu solicită privitorul să presupună că obiectul din fața lui este altfel decât se vede. Gazina oferă doar câteva esențe de lemn ca alternative pentru produsele lor, stejar, cireș european și american și castan european sau american. Finisajele sunt din gama celor care nu modifică culoarea naturală a lemnului prea mult ci doar îl protejează.

Din aceste motive mi se par frumoase produsele lor, și îmi permit să-i laud fără interes, dar nu pot să evit să privesc reținut la prețurile uriașe pe care le practică. Nu pot critica aceste valori din rațiuni simple, desprinse din experiență. Dacă o firmă își permite să țină valorile produselor sale într-un palier ridicat, atunci cu siguranță că au și o anumită piață căreia i se adresează și care cumpără la acele valori. Dacă i-am critica pe cei de la Hermes pentru amenzile uriașe cu care își taxează cumpărătorii poate s-ar râde de noi, nefiind clienți și prin urmare neînțelegând rațiunile care stau la baza exclusivității unei game.

Gazina este localizată în zona Baden-Württemberg, sudul Germaniei din partea către Franța și Belgia. Am prieteni mulți în acea zonă și cred că zona Stuttgart-ului are cea mai mare concentrație de nemți în stil clasic, orientați spre calitate.

Mese rotunde – produs marca Gazina

Mese rectangulare – produs marca Gazina

Ce-i frumos e frumos, fără los de interpretare, iar eficiența ergonomică a spațiului și mobilierului ar trebui să predomine dacă nu dispunem de spații uriașe. Am prezentat de-a lungul timpului orice ne-a plăcut, făcând poate astfel reclamă gratuită, dar scopul declarat este de a promova frumosul de calitate. Ne dorim să rafinăm gusturile celor care au luat decizia de a schimba ceva în mobilarea casei lor. Am publicat articole despre piese ale unor designeri străini, cu care nu avem nici o colaborare, însă am găsit de cuvință că merită aduși în atenția cititorilor români tocmai pentru a lărgi paleta cunoștințelor generale. Promovăm meșteri români, absolut gratuit, pentru a ajuta această breaslă să-și continue dezvoltarea, cine știe, poate până la alcătuirea unei Ghide.

Vom fi mai selectivi, mai atenți și mai deschiși noului, sub orice formă l-am întâlni atunci când noi ca oameni, ca români, vom învăța că nu suntem limitați la conceptele care ne înconjoară. Doar după ce vom ști că suntem liberi, vom alege să ne formăm propriile reguli de conduită pe care să le respectăm, să le apreciem și să le pretindem de la cei apropiați.

Update 2019 – Gazina și-a suspendat magazinul online.

Cu drag, de modă nouă și veche.

Gazina masa din lemn masiv
14 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.