Gradina Zmeilor văzută dintr-o pădure de stejari

Gradina Zmeilor

Am văzut ieri Gradina Zmeilor de sus, plimbându-mă printr-o pădure de stejari. Zmeii și-au făcut o grădină a lor în județul Sălaj, într-un loc minunat, retras, înconjurat de dealuri și păduri, în care au invitat alături de ei și alte personaje, câțiva călugări, fata cătanei și pe Cleopatra, cea care și-a uitat acolo un ac. Personajele de poveste au venit acolo, iar oamenii le-au dat numele pe câte o stană de piatră.

[sursa]

S-ar putea să îți placă și: Snap Jack – darul spațiului liber din Noua Zeelanda

Gradina Zmeilor se află la 10 kilometrii de Jibou, micul oraș al județului Sălaj. Prima dată, am mers la Grădina Botanică din Jibou, un loc superb, plin de oameni care citeau. Spre seară am aflat că dacă veneai cu o carte la grădină, intrarea era gratuită. După plimbarea și relaxarea de acolo, ne-am dus la Zmei.

Monument al naturii, Gradina Zmeilor este o arie protejată de interes național. Este o rezervație naturală de tip geologic și peisagistic, iar ca suprafață, se întinde pe 3 hectare. Nu le-am parcurs pe toate, am luat la pas unul din traseele de acolo, alături de alți oameni veniți din Cluj, Satu Mare, Maramureș și Sălaj. Trebuie să știți că înainte de intrarea in rezervație, este amenajat un loc pentru picnic, iar traseul este accesibil și pentru cei cu copii. O parte este mai dificilă, dar puteți să nu-l parcurgeți circular, când dați de greu vă întoarceți și mergeți pe cealaltă latură.

Gradina Zmeilor

[foto]

La baza dealului ”Dumbrava” se găsește ansamblul neregulat de stânci numite Fata Cătanei, Zmeul și Zmeoaica, Moșu, Călugării, Căpitanul, Acul Cleopatrei, Soldații, Eva, Dorobanțul, Degețelul, Sfinxul, toate având forme bizare de turnuri, ciuperci, ace, abrupturi stâncoase. Aceste formațiuni alcătuite din gresii s-au format prin acțiunile repetate ale aerului, îngheț – dezvgheț, vânt, temperatură, ale apei și ale timpului.

E un loc superb, intrarea liberă, potrivit pentru minivacanța de 1 mai! Să ne scrieți dacă v-a plăcut!

Gradina Zmeilor

Gradina Zmeilor

Gradina Zmeilor
3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.