Gravură în lemn 3D – Atelier din Râmnicu Vâlcea

CNC 2030 Pro +4 Wood IQ gravură în lemn

Înainte de gravură în lemn 3D trebuie să menționez neapărat că am certitudinea faptului că nimic nu este întâmplător, confirmată și de un șir de întâmplări legate de cazul de față.

Am remarcat la Bife Sim 2017 un stand cu un dinozaur și am ajuns să vorbesc cu Dan Pruteanu de la Wood IQ mai multe decât despre lemn și prelucrarea lemnului. Dinozaurul era așezat lângă un CNC care făcea gravură în lemn 3D și care fusese folosit la realizarea T-Rex-ului ce m-a atras.

BIFE SIM 2017
Dan Pruteanu si Wood IQ

I-am povestit lui Dan despre puzzle-ul 3D pe care l-am făcut cu băiatul meu și a fost încântat atât de mult încât și-a achiziționat personal 2 astfel de seturi. Ulterior, după ceva timp, la o discuție și o ofertă de utilaje pentru prelucrarea lemnului, aduce în discuție povestea puzzle-ului și facilitează interlocutorului să intre în posesia unui set. Atitudinea de a trece bariera comercială și abordarea unei discuții în termeni calzi face mai mult decât orice reducere, fără a diminua importanța socotelilor financiare.

reclama rubiq cnc stejar masiv

 

Dacă capeți încredere în interlocutorul cu care vei târgui o afacere pe mulți bani și crezi că după livrare relația va rămâne la fel de deschisă, pentru soluționarea oricăror probleme ce pot apărea doar la oamenii care lucrează, atunci decizia achiziției este mai ușoară, cu sufletul mai împăcat. Undeva în acest șir de întâmplări am fost și eu, iar azi se închide cercul, când aflu că un gând bun, cu drag, a ajuns să dea roade și aflu efectiv rezultatul unui demers de demult.

CNC 2030 Pro +4 Wood IQ pentru gravură în lemn 3D

Angel Toy Land este un atelier de gravură în lemn 3D, din Râmnicu Vâlcea, unde transferul către a doua generație din familie pare să fie un succes. Fiul proprietarului s-a implicat în business și pașii parcurși împreună deschid niveluri neatinse până atunci în relația de familie. Eu am doi băieți, aștept cu înfrigurare să trăiesc bucuria lui Cătălin Dumitrescu.

Prin StartUp Nation 2018 au accesat fonduri și au achiziționat de la Wood IQ o serie de utilaje, pe care le-a pus la lucru într-o hală închiriată. Pentru o ofertă similară trebuie să vizitați site-ul Wood IQ și să luați legătura cu Dan Pruteanu.

Utilaje achiziționate de la Wood IQ

Implicarea tânărului Dumitrescu a dus la reușite apreciate pe plan local, însă năzuințele sunt mult mai mari. Din ceea ce am văzut, se poate, calea pe care au pornit și lucrările de până acum vor putea constitui un drum ce n-are cum să dea greș, personal le prevăd o creștere exponențială.

Nu demult, la începutul lunii octombrie, la Brother’s Pub din Râmnicu Vâlcea se găsește și se poate vedea într-un spațiu public una dintre lucrările de gravură în lemn 3D, cu care Angel Toy Land își îmbogățește portofoliu.

gravură în lemn 3D Brothers Pub Ramnicu Valcea

Masa cu gravură în lemn 3D cu rășină

Am vorbit cu Cătălin Dumitrescu de mai multe ori, pentru detalii și l-am rugat să ne transmită opinia despre derularea proiectului prin StartUp Nation. Textul e atât de optimist încât ajung să sper că nu e totul pierdut, că se mai poate și că dacă vor fi tot mai mulți cei care au curajul să devină antreprenori, poate licărește din nou luminița de la capătul tunelului.

„ ANGEL TOY LAND este un vis ce a prins contur in toamna lui 2017 cand am pornit  proiectul prin programul StartUp Nation. Un drum lung si anevoios, pe alocuri enervant de birocratic si tocator de resurse financiare si emotionale. Dar, per total, a fost un program ce a reusit sa aduca zeci de proiecte ale multor intreprinzatori de la stadiul de vis la stadiul de implinire. Consider ca sunt multi intreprinzatori de valoare in aceasta tara, tineri dar si in varsta, iar aceste proiecte guvernamentale sustinute cu bani europeni, pot duce spre o mai mare implicare a noastra, a intreprinzatorilor, in creerea de noi branduri nationale. Si, de ce nu, sa le ducem și pe plan international.

Angel Dumitrescu Angel Toy Land

Sa luptam pentru a ne impune si pentru a ne face respectati. Sa invatam sa creem, sa exportam produse nu sa exportam forta de munca. E mult de munca aici, e mult de reașezat si noi trebuie sa fim pionerii renasterii. Poate par cuvinte pompoase si vise prea “VISĂTOARE” dar trebuie sa vedem ziua de maine. Să incercam si noi reeditarea “visului american” pe plai romanesc. Doar asa putem asigura un trai mai bun copiilor nostri.

Ma numesc Dumitrescu Catalin, am 48 de ani, o familie reusita, vise si sperante. Am demarat acest proiect cu speranta ca voi reusi sa readuc in atentia oamenilor farmecul si magia lemnului, altfel decat mese, scaune, mobile … ma refer aici la gravură în lemn 3D, sculptura, grafica 3D, tablouri, panouri, in diferite combinatii cu materiale  inovatoare. Cat de frumos poate sa fie un tablou in 3D pe lemn cu diferite imagini de basm, cu peisaje, teme populare sau de  fictiune. Se deschide o fereastra spre nou, spre  lucruri deosebite ce pot infrumuseta viata noastra de zi cu zi. Noul se impleteste foarte bine cu trecutul si pot realiza lucruri deosebite impreuna.

Azi ,atelierul de tamplarie nu mai pare atelierul lui Gepetto si a lui Pinocchio. Tamplarul nu mai este reprezentat doar de halatul albastru si creionul dupa ureche, de fierastrau si dalta, de rumegus prin tot atelierul, imagini frumoase ale copilariei noastre. Astazi, atelierul de tamplarie incepe sa arate ca o uzina in miniatura, cu aparatura moderna, calculator, utilaje robotizate, cu farmec si stil. Iar aceasta mini-uzina poate realiza produse extraordinare, inovatoare, baza fiind cunoasterea si inovatia !

Acel “nou” este reprezentat la mine de copilul meu, Dumitrescu Angel-Gabriel, cel care se ocupa de partea on-line si programare a CNC-ului. Sau, mai bine zis, modernul Gepetto ….

O imbinare a noului cu, sa zicem, prezentul, cu visul de ieri si implinirea de maine.

Am reusit sa gasesc, atunci cand am inceput cautarea ofertantilor pentru realizarea proiectului, oameni deosebiti ce mi-au oferit consultanta de specialitate si mi-au oferit utilaje de calitate … WOOD IQ condusa de domnul  DAN PRUTEANU, creierul din spatele acestei echipe.

Multumesc din nou domnului Pruteanu si echipei sale si sper, pe viitor, intr-o conlucrare la fel de benefica.”

Contact Cătălin Dumitrescu – Telefon și Email

Lucrări de gravură în lemn 3D

gravură în lemn 3D Angel Toy Land

gravură în lemn 3D Angel Toy Land

gravură în lemn 3D Angel Toy Land

gravură în lemn 3D Angel Toy Land

Mă gândesc unde au ajuns Nicolae Roșioru și Quercus, Costy și Dragoș Costache cu iPlan Furniture și Ionuț Dragnea și sunt încrezător în reușita familiei Dumitrescu cu afacerea de gravură în lemn 3D, care va fi extinsă cu siguranță. Dacă vor exersa folosind strungul cu copiator de care dispun și toate celelalte utilaje vor intra în flux de lucru continuu. Nu mai durează mult și scriu din nou despre alte lucrări.

Aveți curaj, asumați-vă riscuri, aveți dovada că se poate, cu un partener bun și determinare!

Citește și – Masă de șlefuit – necesară în orice atelier

gravură în lemn 3D Angel Toy Land
22 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.