Scaune organice, din lemn crescut și condus ani de zile pe șabloane

scaune organice 3 modele

Sub denumirea de Full Grown gasiti grădinari care își pun talentul în slujba domeniului mobilei și cultivă scaune organice. E simplu, se plantează copaci, apoi în fiecare an, în stadii anume de dezvoltare sunt tunși și ghidați să crească după o formă prestabilită. La final, avem un conglomerat de crengi de pe care se îndepărtează frunzele și ramurile ce nu servesc scopului final, rezultând o formă de scaun fără îmbinări, doar cu legături organic crescute în timp.

https://youtu.be/QIIDOzh8ps8

Dacă vă vine să râdeți și considerați cultura de scaune organice o nebunie a unor oameni cu prea mult timp vă invit să parcurgeti pasajul de mai jos, preluat din descrierea unui scaun de pe site-ul lor.

scaune organice

Hmm??? 12.500 $ un scaun și-s rezervate deja cele ce urmează a fi recoltate în 2030. Încă n-au livrat, primele scaune organice vor fi gata prin 2022-2023. Cine mai râde acum? Am privit cu curiozitate și intrigat am parcurs mai multe despre ei. N-am idee câte scaune cultivă, dar banii i-au încasat, ca și cei care vând pământ pe lună. Când te gândești la un fabricant de scaune care cere 100 de € pe un produs din stejar, pare derizorie munca acestuia.

Full Grown

Cultivatorii de la Full Grown mă gândesc că n-au livrări săptămânale, n-au grija finisajului sau reclamații dacă lemnul crapă. Cine-i nebun să dea 10.000 de £ pe un scaun și să stea pe el? Astfel discuția se duce spre acea categorie de oameni potenți financiar, care pot, vor și cumpără topoare cu lunetă, lucruri nemaivăzute sau unicate, atât de excentrice încât le conferă lor, viitorilor proprietari, o aură distinctivă de elită.

plan cultivare scaune organice

Nu demult am scris articolul – Capstan Table – denumirea originala a unui concept de masă rotundă  , găsiți acolo un alt produs exclusivist. Sunt dovezi că piață există, că bani există, că totul stă în puterea gândului și a imaginației de a șoca sustenabil. După ce-l uimești povestindu-i despre scaune organice, arată-i factura și livrează-le. Cei de la Northmen produc la comandă unicate cu prețuri de 4-5 cifre în EURO și oferă termene de livrare de 6-9-12 luni. Și primesc banii, și clienții așteaptă. Merge dom’le, merge!

Nu-mi fac griji pentru concurența la modelele de scaune prezentate în catalogul nostru Mobel Amadeus, pur și simplu îmi exprim admirația fără rețineri pentru modelul de business. Aaaa, mai au și lămpi, crescute similar, pe lângă mese. Oferă opțiuni – red oak, crab apple și sycamore, pentru cunoscători, dar nu se dau în lături să lucreze la comandă, pe specia dorită de client. Masa de 150×80, cu h=75 e un chilipir, la 40.000 de lei. Livrarea cred că e la majoratul copilului nenăscut. Nu știu, glumesc, desigur.

Vizitați-le site-ul, merită – Full Grown.

Se poate, e de admirat marketingul și impactul campaniilor în mediul online, dar după ce am văzut netoți cumpărând cenușă de la Notre Dame, cred că achiziția unor scaune organice e doar excentricism.

Cu drag, de idei sărite de pe fix!

P.S. Pentru noi, State of the Art este Masa Kraken Full Oak, se poate cumpăra direct, cu 4 săptămâni timp de producție de la comanda fermă.

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn
Scaune organice
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.