Hotel Endemico – Valle de Guadalupe – Mexico

amenajare hotel Hotel Endemico panorama asupra Valle de Guadalupe

                    Etimologia cuvântului Endemico provine din endemic, pe care dicționarele îl definesc ca fiind ceva ce trăiește și se dezvoltă doar pe un anumit teritoriu, dar din păcate uzanțele lingvistice limitează folosirea termenului făcând referire doar la boli. Endemic reprezintă pentru cei doi antreprenori mexicani, Carlos Couturier și Moises Micha, declarați ‘Team of the Year 2011’ de către FIZZZ Magazine, expresia declarației de apreciere pentru un concept local, propriu zonei unde au dezvoltat Hotel Endemico.

amenajare hotel
ansamblul Hotel Endemico compus din restaurant si cabanele pentru cazare

                 Poate e impropriu spus Hotel, dar funcționalitatea ansamblului este de locație de cazare, relaxare și promovare a turismului într-o zonă realmente aridă, dar de unde cei doi antreprenori reușesc să pună în valoare punctele forte ale locației. Ei consideră peisajul, cele 50 de podgorii din zonă, priveliștea, serviciile oferite, condițiile și particularitățile de cazare argumente suficiente pentru a face turism într-o locație alminteri sărăcăcioasă. E drept, sunt cârcotaș, pentru că fac referire la dezavantajele locului comparativ cu definirea general acceptată a turismului de lux, însă tocmai acest aspect îmbogățește substanțial valoarea Hotelului Endemico și îl separă detașat de cărările bătătorite ale turismului clasic.

amenajare hotel
cabanele Hotel endemico
amenajare hotel
cabana din Valle de Guadalupe – Hotel Endemico
Hotel Endemico
terasa Hotel Endemico
amenajare hotel
cabina Hotel Endemico
amenajare hotel
cabana in primul an de la constructie cu otelul corten neruginit
amenajare Hotel Endemico
Exteriorul cailor de acces la cabane

               În Mexic vei vedea tradiție, valori locale, respect pentru natură și impact minim de degradare a mediului, evidențierea clară a frumuseții simple și ne-alterate a naturii. Te întorci la origini, nu renunți la lux, dar eviți opulența, beneficiezi de condiții excelente de cazare și masă, tocmai pentru a nu simți vreun impediment care să nu te lase să te bucuri de frumusetea naturală și bogăția scoasă din piatră seacă a locului.

amenajare Hotel Endemico
interor spartan de lux la Hotel Endemico
amenajare hotel
interior Hotel Endemico

                 Nu-s deloc un specialist în turism, dar mă revolt când constat că tocmai ceea ce ne diferențiază de alții este ceea ce omitem să punem în valoare, iar Hotel Endemico este pentru mine exemplul cel mai bun pentru a arăta asta. De aia se duc oamenii în călătorii, să vadă cum e altundeva. Diversitatea acestei planete este frumusețea ei. Nu de nebuni se duc oamenii la Polul Nord sau în junglă sau în deșert, de aiai se duc, pentru că ei, acasă n-au așa ceva și curiozitatea de a vedea și de a experimenta cum este altundeva ne împinge să facem să funcționeze industria asta uriașă care se numește turism.

              Acolo, altundeva decât acasă, îți vor da de mâncare ce au ei, vei simți temperatura și condițiile lor meteo, vei vedea peisaje, plante și animale altfel decât ai văzut acasă, vei simți mirosuri, gusturi, sunete pe care nu ești obișnuit să le simți tot timpul. Acasă la tine esti obișnuit, cu toate care te înconjoară și nu mai exalți de bucurie, dar te miră un străin când vine pe la noi și cască gura la o slănină, la o pădure de brad, la frumusețea muntelui, la mâncarea tradițională, la pălincă și la mămăligă, la Deltă și Dunăre, la ceea ce noi avem și nu valorificăm. Dacă pot exemplifica arătând frumusețea naturală pe care alții o observa și o pun atât de frumos în valoare, dacă reușesc să trezesc la viață gânduri de acțiune în oameni care pot, și-ar vrea, dar au senzația că nu știu încotro să-și îndrepte finanțele atunci am reușit un lucru mare.

Hotel Endemico
terasa cu sezlonguri
amenajare hotel
piscina rotunda de la Hotel Endemico
amenajareHotel Endemico
piscina de la Hotel Endemico
amenajare Hotel Endemico
piscina de la Hotel Endemico

                    Hotel Endemico este rezultatul muncii casei de design și arhitectură mexicană Gracia Studio, a fost realizat cu forță de muncă locală și cu materiale cât mai simple, lemn și oțel corten, iar clădirile au fost ridicate pe piloni tocmai pentru a evita impactul asupra solului. Facilitățile de cazare sunt de un lux spartan, adică forme simple, dar eficiente. Sunt disponibile cabane cu nivele diferite de spațiu disponibil, dar toate dotate cu terasă și focar tradițional. Ansamblul este deservit de un restaurant și mai multe terase acoperite, pentru soare, cu șezlonguri și piscine. Ești îmbiat cu vinuri locale, într-o paletă foarte largă, ți se prezintă meșteșuguri locale tradiționale sau poți pur și simplu să îți tragi sufletul într-o relaxare completă, detașat de urban, de zgomot. Liniștea, acea tihnă de care vă vorbeam în articolele anterioare este omniprezentă.

Hotel Endemico
Hotel Endemico panorama asupra Valle de Guadalupe

                          Noi de ce nu putem pune în valoare așa de bine ceea ce avem din belșug și știm sigur că alții ar aprecia?

Retorică, pur retorică această întrebare.

amenajare hotel
14 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Buna ziua
    acest tip de finisaj confera durabilitate si rezistenta in timp lemnului,ferindu-l de toate „cataclismele”.In cazul in care aveti o firma care aplica acest procedeu la mobilierul din lemn sunt interesata de date de contact.
    Multumesc mult!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.