Idei pentru salvarea spațiului din locuință

salvare spatiu dormitor

Majoritatea ne dorim un cămin încăpător și spațios pentru noi și familia noastră, însă de cele mai multe ori apartamentul sau garsoniera nu ne permit libertatea de care am avea nevoie. Așadar există solutii practice, care îmbină utilul cu plăcutul, de salvare a spațiului. Un design frumos, multifuncționalitate, mult mai mult spațiu și totodată creare de locuri de depozitare. Începând de la paturi, care ocupă în general o parte semnificativă din spațiul unei camere, la mese extensibile, rafturi ascunse, până la cel mai mic locușor pentru care puteți găsi o utilitate practică și locuința să aibă design-ul dorit, să confere libertate de mișcare și să nu lipsească nimic.

„O cameră într-un colț” aș denumi eu această strategie de „comprimare” a necesarul de mobilă: pat, birou și spații de depozitare. Aici aveți câteva idei:

salvare spatiu dormitor

O masă rabatabilă, o masă care ascunde multe sertărașe sau una care se transformă în canapea reprezintă mereu niște idei bune când vine vorba de salvarea de spatiu. Mai găsiți aici o idee de măsuța de cafea pliantă si aici o masă extesibilă de 360 cm.

salvare spatiu masa

Spusesem mai sus că patul este piesa de mobilier care în general ocupă cel mai mult spațiu într-o încăpere, așa că am venit cu soluții de a transforma acest spațiu într-unul multifuncțional. Patul poate să fie în timpul zilei un dulap, un raft sau o canapea, ori acesta poate „întreprinde abilități” de depozitare și devine 2 în 1: pat și raft/dulap sau chiar birou.

 paturi salvare spatiu

Cu puțină creativitate și ingeniozitate orice piesă de mobilier poate deveni una care sa confere mai mult spațiu și să arate minunat. Orice locușor micuț din locuința merită să fie uitilizat , oricărui gol să i se dea o utilitate așa cum și noi căutăm să ne umplem golurile din viața noastră. Locuința este parte din noi, ne identificăm cu ea și într-o anumita masura ne reprezintă personalitatea fiecăruia.

salvare spatiu bucatarie si dulapuri

Mai multe idei pentru hol găsiți aici, mobilă de bucătărie ultra compactă, camere amenajate pentru mai muți copii.

3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Idee cu patul multifunctional este minunata. Chiar omu foarte mult spatiu acest obiect de mobilier.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.