6 imagini free cu și despre stejar

veverita in stejar - imagini free

Azi am primit un email cu ”thanks” de la un internaut care aprecia o imagine încărcată de mine acum 8 ani pe PixaBay.com, unde găsești imagini free cu diverse. Sigur că nu au o colecție cât Dreamstime sau Shutterstock, dar pentru a exemplifica vizual un text de blog scris de un om e spațiu berechet de manevră.

Mi-am propus să văd ce oferă azi Pixabay în căutarea de stejar – Oak, în engleză.

Jumătate din imaginile returnate la căutare sunt cu veverițe, ca și cum cine se gândește la stejar automat se gândește la ghinde și Marianele ce le cară, le îngroapă și uita de 3 sferturi din ele, fiind cele mai mari plantatoare de păduri. Fără supărare, le-am exclus, eu am căutat imagini free cu oak.

Aleea cu stejari – Oak Avenue

Se pare că este foarte apreciat acest peisaj, că mulți privitori reacționează emoțional foarte rapid la vederea unei alei străjuite de stejari. Și pe bună dreptate, rar vezi așa ceva.

Oak avenue - imagini free
6 imagini free cu și despre stejar 17

Butoaie din stejar

Am scris de multe ori despre butoaie – Vin Marsala, bucătăria și butoaiele de stejar dar și despre dogărie – Scule vechi din lemn pentru dogărie și mi-am exprimat clar aprecierea pentru cei care fac mobilă din doage – Masute din butoaie recuperate.

În 2020 am publicat un articol în care o cramă anunța vânzarea unor piese nefolosite și a fost un interes real în acest sens – Budane mari din stejar din Republica Moldova

butoaie din stejar - imagini free
6 imagini free cu și despre stejar 18

Guillotine Oak – imagini free din Franța

Tot internetul e plin cu imagini despre Angel Oak, din SUA, dar mai puțini cunosc informații despre Chene a Guillotin – Chêne d’Eon. Este localizat în Forêt de Brocéliande și vârsta lui curge neîntreruptă din 1144, deci cam 900 de ani. Sunt legende și miracole bisericești asociate cu acest stejar, este un punct de interes turistic și e promovat ca atare.

Am avea de învățat despre asta, eu știu un platan în Buziaș și un castan sălbatic în Baia Mare cu vârste de câteva sute de ani pe lângă care se trece fără ca măcar să se bănuiască ce interes ar trebui să li se acorde.

Chene a Guillotin – Chêne d’Eon
6 imagini free cu și despre stejar 19

Fibra de stejar – imagini free

Aici începe să se subțieze oferta de imagini free și greu găsești o imagine bună, care să reprezinte fibra de stejar. Mi-am propus să caut eu câteva scânduri bune, să fotografiez cu un DSLR liniile din lemn, nodurile crăpăturile și să o adaug la portofoliul meu din Pixabay. Să fie acolo dom’le să vadă lumea frumusețe.

Explic beneficiarilor noștri că lemnul de stejar sau cer este masiv autentic, cu imperfecțiuni naturale, fără defecte care degenerează pentru a nu compromite integritatea meselor sau a scaunelor, dar lipsite de uniformitatea melaminei sau a furnirului.

Am scris de-a lungul timpului nenumărate articole despre fibră – Fibra rustica a lemnului de stejar și despre blaturi – Tipuri de blat de masa din lemn de stejar ca să exemplific în imagini ce e cu stejarul.

fibra de stejar cu nod - imagini free
6 imagini free cu și despre stejar 20

Masa din lemn masiv de stejar model Fat Boy

masa din lemn masiv de stejar - imagini free
6 imagini free cu și despre stejar 21

Acest model de masă este parte din colecția de imagini free publicate de mine pe Pixabay. Nu am mai produs această masă demult, dar a avut parte la momentul respectiv de o ședință foto foarte reușită, alături de masa Georgia L.

Ambele sunt prezentate pe Pixabay și sunt singurele piese de mobilă din 45 de pagini cu rezultate la căutarea cuvântului OAK. Asta e surprinzător, pentru mine, aș fi putut pune rămășag că cine aude cuvântul stejar, se gândește automat la mobilă Premium.

Masa din lemn masiv de stejar model Georgia

masa Georgia - imagini free
6 imagini free cu și despre stejar 22

Finisajul de mai sus se numește Antique Gray și este foarte apreciat.

Sănătate nesfârșită oameni buni!

6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.