Imagini gratuite în editorul de WordPress

abstract antique backdrop background Photo by FWStudio on Pexels.com

Pentru cei care scriu articole într-un blog de WordPress sursa de imagini gratuite pusă la dispozitie din Media Gallery pare suficient de generoasă pentru a fi ignorată.

M-am folosit de ocazie pentru a o testa și dacă vreți puteți face același lucru.

road nature trees branches - imagini gratuite
Photo by Pixabay on Pexels.com

Photo by Pixabay from Pexels

Îmi plac mult imaginile cu peisaje, am acasă mai multe tablouri absolut autentice de la pictori aparținând Scolii Băimărene, dar și de la Ștefan Popa – Popa’s. Cred că imortalizarea într-o imagine statică pentru natură surprinde ipostaze greu de văzut cu ochiul liber. Încremenirea din aceste imagini gratuite, puse la dispoziție de diverse entități online ca free image – stock photos poate completa fericit textul pus la dispoziția cititorilor.

Procesul de adaugare de imagini gratuite este simplu.

  • editati articolul din editorul wordpress.com
  • dacă nu ați ajuns vreodată acolo și folosiți WordPress vă recomand să parcurgeți pașii necesari înregistrării, veți fi surprinși de interfață și de statisticile necunoscute până atunci despre blogul vostru WordPress.
  • în meniul din stânga la Blog posts alegeți New.
  • Pe butonul de + Add din stanga sus alegeți Free photo library

Add free image library - imagini gratuite

Simplu, Free Photo Library este de fapt suita de imagini gratuite din biblioteca WordPress.

Mai caut câteva cu stejari și copaci, peisaje sau orice legat de lemn, apoi văd cum se face optimizarea SEO a unui astfel de articol.

Nu știu cum arată publicate aceste imagini gratuite, cică se poate alege afișarea unei galerii tip Tiled, însă durează ceva până când WordPress-ul se aprovizionează cu aceste imagini de pe site-urile care participă la popularea librăriei gratuite. Trebuie răbdare, deși ca imagini generice nu pot constitui suportul pentru articole de specialitate, nu merge să inserezi imagini gratuite când scrii despre tâmplărie, să zicem.

Sunt ok, pe de altă parte atunci când autorul filozofează sau scrie cuvinte fără un mesaj dedicat. Eu denumesc asta ”textul trandafirului roșu” după soluția unui prieten din facultate care la un examen nu a știut decât titlu și a bătut câmpii 3 pagini despre Trandafirul Roșu – a luat 5 pentru originalitate, chit că habar n-avea de text, nu citise nimic, în afara titlului.

Galeria de mai jos este compusa din imagini gratuite găsite sub denumirea de ”furniture”, destul de interesant, având în vedere că mesele și scaunele sunt cele mai reprezentative pentru mobilă.

Nu am găsit încă în editor partea de SEO. Salvez aici iar ceea ce voi scrie mai jos sunt din editorul de administrare WordPress din domeniul www.stejarmasiv.ro. Pentru mine este curioasă partea de prezență online publicată doar din WordPress, unde nu apar plugin-urile instalate.

Din editorul wp-admin :

  • Imaginile sunt încărcate la o rezoluție mare și trebuie optimizate, altfel viteza de încărcare are de suferit.
  • ceea ce apare la Metadescription a fost completat la rezumat și pare ok, dpdv SEO
  • trebuie setat cuvantul cheie în pluginul de SEO, însă undeva, nu m-am prins unde, WP are și el un cuvânt cheie
  • imaginile din galerii nu au setat Alt Text, o problema mare și nu am găsit unde se poate face asta
  • pare în regulă după publicare, setarile au fost luate corect, deși textul afișat pe homepage este diferit față de setarile temei, apare acolo ceea ce e completat la Rezumat, s-ar putea să nu fie același lucru cu Metadescription

Pentru situație de avarie, sau pentru sursă de imagini gratuite este funcțional, dar trebuie neapărat editat apoi articolul pentru optimizare SEO, azi, când Google ne penalizează pentru aproape orice.

E bine de știut, confrați bloggeri!

imagini gratuite
1 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.