Vreti vizitatori cu nemiluita, trafic si admiratie/invidie pentru succesul blogului? Scrieti despre mondenitati, vedete sau dive, despre politica, injurati-l sau ridicati-l in slavi pe „Idolul” vostru, poate Becali sau Mutu, poate o interpreta de muzica new wave sau vreun barbat fatal. Cautati imagini deocheate, barfe si zvonuri, raspanditi-le, plusati putin, nu e minciuna, dar poate se va adeveri, nu?

Scriu uneori razvratit de nivelul de cultura redusa al natiei noastre, inaltat pana la glezna broastei, care umple de colb oameni culti, ii manjeste cu politica, isi permite sa critice sau sa combata somitati, doar si pentru ca cineva ii filmeaza si au microfonul in mana. Emisiunile despre valori reale au ajuns sa umple colturi de programe TV, in subsolul ziarelor nationale si lipsesc cu desavarsire din publicatiile cu tiraj mare si popularitate intre „”gustatorii”de monden si can-can.
Unei prietene, odată, pe cand își exprima îndoiala asupra veridicității copilăriei pe care a trăit-o, neverosimil de frumoasa si plină cu întâmplări, sentimente, dragoste si educație din partea unor părinți minunați, încercăm sa ii confirm ca acea perioada singulara și rar întâlnită azi, e aur curat si sa nu confunde generalizarea mediocrității de azi cu normalitatea.
Cultura este eronat înțeleasă, uneori e asociată doar cu muzica, teatru și dansul ori filmele. Cred că cultura generală este un pilon de bază a unei societăți, iar îmbogățirea ei ar trebui să fie scopul educației. Părinții compensează cu răsplătirea prin foloase materiale a imposibilității de a petrece timp cu copiii. Eronat, copiii au nevoie de noi, de părinți, să fim prezenți în viața lor.
Scriu despre lemn, cu drag si placere, cu mintea odihnita la spitalul cărților care mi-au relevat o lume întreagă. Una imateriala, care pare mai mare si mai primitoare decat cea reala. O lume care invata, educa, transmite cunostinte, indeamna la reculegere si introspectiva. Citiți, citiți mult cum a spus si Chirila, doar cartea va demonstreaza si va confirma ca nu sunteti singurii care ganditi astfel. Am sa fac in asa fel incat templul cartilor sa ia fiinta si la mine acasa si reiterez aici ideea din primul meu articol pe acest blog.
Cumparati carti, se gasesc aici si ieftine. Magazin de carti.
Biblioteci pentru acasă in stil modern sau vechi, dedicate sau înghesuite in coltul unei camere, ori de care, gasiti in imaginile de mai jos. Sa va faceti, de oricare, cărți sa fie. Si timp. Si liniște. Așa se obține cultura pentru o națiune.
Cultura din cărți










Cu drag, de moda veche.
3 thoughts on “Înapoi la cultura sau cum să nu alegi corect un titlu SEO”
Ala see you pisica nu imi place….in rest Nota 10! (la fel ca si la Master la Cluuuuj).
UNCACAT….ASTA E AMESTECATURA NICI CASA NICI PENSIUNE……NICI MODERN NICI RUSTIC CINE E PROASTA AIA CARE A INVENTAT ASA ZISUL MODEL….NU MAI LASATI FEMEILE SA SE BAGE IN CONSTRUCTI …UITE CE IESE
Exceptional
Comments are closed.