Încuietoare magnetică ascunsă sau doar pentru protecția copiilor

încuietore magnetică - variante de protectie pentru copii sau compartimente secrete

Poți monta o încuietoare magnetică la sertarele sau ușile pe care vrei să le păstrezi închise sau le poți lega mânerele cu sfori, în speranța că cei mici nu le vor desluși prea repede soluția. Azi am scris despre compartimente secrete și dacă mai adăugăm fenomenul de magnetism care permite lipsa oricărui mâner sau buton vizibil avem soluția pentru a păstra închis un spațiu de mobilier.

Motivele și motivațiile sunt diferite și diverse, fie ușa ori sertarul respectiv trebuie trecute cu vederea, fie accesul copiilor la interioarele lor trebuie limitat. Mă așteapă în curând al doilea scenariu, deși n-aș fi convins că pentru Victor care n-are 5 ani, nu ar trebui recurs cât mai rapid la o astfel de protecție. Cred însă că e deja prea isteț și s-ar prinde repede ce e cu o încuietoare magnetică.

încuietore magnetică - variante de protectie pentru copii sau compartimente secrete

Se găsesc oriunde, articolul de față nu-și propune decât să aducă aminte sau să mute mai în față ideea unor astfel de protecții. Căutați pe Amazon, Magnetic Lock și veți găsi nenumărate soluții, la costuri decente. Nu știu dacă vreun magazin românesc vinde feronerie sub titlu de încuietoare magnetică, deși există multe aplicații care folosesc fenomenul fizic, poate fără partea de siguranță, adică fără încuietoare. Noi avem în magazinul online o masă, model Porto, pe care mi-ar place să o echipez cu astfel de inovații.

încuietore magnetică - variante de protectie pentru copii sau compartimente secrete încuietore magnetică - variante de protectie pentru copii sau compartimente secrete principiul de functionare

Un tâmplar isteț poate construi singur sisteme la fel de performate, folosind magneți neodim, ieftini, însă extrem de puternici. Dragoș Costache mi-a arătat la una dintre piesele de mobilier construite de el un compartiment secret, asigurat cu o pereche de magneți, care se putea deschide doar dacă foloseai un magnet mai puternic, aplicat în locul corespunzător și care extrăgea un sertar extrem de plat dintr-o poziție imposibil de detectat la o examinare atentă.

Altfel, se pot cumpăra seturi ”de-a gata” care pot fi montate fără nici un ajutor specializat, de orice bărbat sau femeie cu măcar o mână dreaptă.

Nu vă limitați la ceea ce știe meșterul, propuneți-i idei și soluții noi. Dacă e deschis, continuați să lucrați cu el, dacă e obtuz, lăsați-l în pace.

încuietore magnetică - variante de protectie pentru copii sau compartimente secrete
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.