Îndrumar de folosire a blogului www.stejarmasiv.ro

blog despre lemn www.stejarmasiv.ro ultima varianta a blogului www.stejarmasiv.ro

În urmă cu mai bine de 3 ani am început acest proiect, blogul www.stejarmasiv.ro dintr-o joacă (a nu se considera glumă) la recomandarea unor prieteni care ne-au sugerat să publicăm articole referitoare la mobila din stejar masiv pe care familia mea o produce în fabricile din Baia Mare și Satu Mare. Genul de mobila pe care o producem nu se găsește de regulă în magazinele de mobila din țară, pentru că se produce pentru export, la fel ca multe alte piese de mobila de calitate din România. Vânzarea cu amanuntul este neinteresantă pentru retailerii mari autohtoni, pentru că nu permite adaosuri comerciale mari, comparativ cu mobila asiatică sau din plăci prefabricate.

Inițiam am scris strict despre mobilă, dar foarte repede am înțeles că am fi percepuți ca o pagină web de reclamă, plus că ni se părea și nouă prea limitat subiectul pentru a putea susține cu conținut de calitate un demers publicistic. Am extins aria de acoperire a articolelor către subiectul lemn la înțeles și utilizare generală, considerând că lemnul este definitoriu pentru România. În Maramureș, lemnul este omniprezent în toate punctele de referință folosite pentru a descrie această regiune a țării noastre. Mai ales lemnul de stejar, cel care compune toate bisericile de lemn, porțile maramureșene sau crucile de la Cimitirul Vesel din Săpânța.

Articolele publicate s-au extins în această nișă reprezentată de lemn, acoperind următoarele domenii sau produse:

  • mobila și mobilierul produs de noi
  • mobila și mobilierul în general, ca stiluri sau design
  • case din lemn, construcții sau soluții tehnice pentru constructiile din lemn
  • aplicații utilitare casnice sau industriale ori civile pentru lemn
  • sfaturi practice pentru prelucrarea lemnului
  • amenajări interioare, design interior sau soluții de mobilare a locuințelor
  • articole despre practica fabricării obiectelor din lemn, a garanției sau întreținerii acestora
  • idei, sugestii, recomandări sau opinii despre această industrie, despre meșteri, ateliere, fabrici sau situații care au  legătură cu lemnul
  • un număr foarte mic de articole ca opinii personale despre subiecte aparte de nișa lemnului

Am schimbat de mai multe ori aspectul blogului, am crescut și învățat de la cititorii noștri în timp cum să ne prezentăm mai bine, mai eficient, sau mai explicit. Feedback-ul primit ne-a ajutat enorm să ajungem astăzi una dintre locațiile principale în online-ul românesc destinate celor ce caută informații sau produse fabricate din lemn.

Mobila pe care o producem și o putem livra și pe piața din Romania, prezentată pe blogul www.stejarmasiv.ro o găsiți explicit pe catalogul www.mobelamadeus.ro. Dacă articolul de pe blog nu are semnalizat clar că Produsul face parte din oferta Mobel Amadeus, atunci este posibil să citiți un articol cu informații generale, nu despre un produs ce se poate comanda.

catalog https://www.mobelamadeus.ro/
catalog www.mobelamadeus.ro/

O parte dintre articole fac referire la produsele din prima categorie dintre cele enumerate mai sus și veți găsi la majoritatea emblema de mai jos, o semnalizare clară, că acel produs face parte dintre gama celor ce pot fi comandate. Se poate face click pe badge-ul roșu și veți ajunge direct la produsul prezentat în catalog, cel din imaginea de mai sus.

detalii www.stejarmasiv.ro
produs aflat in oferta

O vreme îndelungată a fost destul de greu de explicat cititorilor de ce scriem despre o groază de produse, dar nu le vindem pe toate și credeți-ma ca am avut parte de cereri dintre cele mai diverse pentru produse care au făcut de-a lungul timpului obiectul subiectului unui articol. Chiar dacă am inclus in textul articolului explicații clare despre ce și cum este cu acel produs, am văzut că oamenii nu citesc textul de foarte multe ori ci doar se uită la imagini.

Update 2018 – GDPR pentru bloggeri – Lacătele și încuietorile sunt pentru oameni cinstiți

Pentru o mai clară defalcare a produselor ce pot fi comandate de cele care sunt prezentate pur informativ, am inclus recent acest badge roșu. Catalogul online Mobel Amadeus este locul în care veți găsi doar produse care pot fi comandate. Pentru un produs care vă interesează apasati butonul Solicită informații și selectați dimensiunea preferată. Toate produsele fabricate sunt parte a seriilor fabricate pentru export, la același nivel de calitate pe care îl găsiți în Italia, Germania sau Olanda. Prețurile vor fi comunicate punctual, prin email, în urma cererii respective și nu vom publica liste de prețuri sau de produse niciunde pe site-urile noastre online.

Nu fabricăm mobilă la comandă, unicate. În general respectăm această regulă în proporție de 99 %, dar s-a întâmplat să oferim soluții unor cereri atipice, cu mici modificări față de produsele standard sau dacă obiectul din discuție a fost unul aparte, pe care eu, Călin, l-am considerat special. Îmi asum, poate se crede că îmi arog acest drept, de a evalua personal cererile atipice și uneori caut soluții din afara producției din fabrică pentru solicitări pe care și eu le găsesc interesante și provocatoare pentru meșteri.

Am produs din acest segment câteva obiecte care îmi sunt foarte dragi:

Birou de bijutier din lemn masiv de stejar cu câteva elemente de brad

Cutiile de lemn fabricate pentru magazinul Picasso din București

Lucruri serioase sau jucării? Cutie din lemn – cadou

Dulăpior de pantofi din lemn de stejar inspirat din colecția din lemn de castan

Set de terasa complet din lemn de stejar – insula

Paturi suprapuse <=> paturi supraetajate

Frezarea canalului pentru tocătorul din lemn

Toate cele de mai sus sunt produse din afara gamei de piese de mobilier fabricate pentru export și au fost realizate cu ajutorul unor terțe persoane, meșteri sau ateliere din zona Maramureșului. Au fost prezentate în articolele publicate pe www.stejarmasiv.ro tocmai pentru că realizarea lor este o poveste în sine și relația specială creată cu mulți cititori a dus la înfăptuirea unor demersuri care m-au bucurat personal, chiar daca nu au fost economic o reușită.

Am mai publicat pe blog și mențin deschisă invitația pentru toți cei care doresc, lucrări ale unor meșteri sau ateliere mici, cu scopul de a-i promova. Primesc constant cereri care nu le pot satisface și mă bucur de fiecare dată când le pot redirecționa undeva unde să își găsească rezolvarea. Am făcut acest lucru gratuit, și tot gratuit este și proiectul comunității pentru cei care iubesc lemnul, meșteri, ateliere, arhitecți/designeri. Pe baza portofoliului de lucrări se vor putea înscrie și vor putea fi contactați direct de către cei care le vor aprecia lucrările și vor dori să le solicite colaborarea. Evident că nu voi face reclama gratuită sau nu voi accepta anunțurile nesincere, din partea companiilor mari. Doresc promovarea micilor afaceri din domeniul lemnului, a celor care au mai multă pasiune decât interes economic în prelucrarea lemnului.

Articole care au prezentat lucrările altora sunt:

Designer român – creez inele din lemn – Cătălin Spinache

Contribuții de la cititori – Virgil și veioza din lemn spart de fag

CUTITASE DE LEMN PENTRU INTINS PE PAINE

Laițe sau banci de hol din lemn vechi de brad

Gabriel Croitoru – meșter tâmplar din zona Gorj

Am găzduit și mi-au făcut o reală bucurie articolele publicate ca și co-autori de mai mulți oameni pe care îii apreciez în mod aparte – Virgil din Prahova, Adrian, Andra, Stefania, Diana. Despre Irina puteți citi mai multe și mai ales găsiți expresia feminității în cele aproape 300 de articole publicate fiind cea mai apropiată colaboratoare. Rezultatul muncii ei aici a contribuit decisiv în admiterea cu 10 la un master la Cluj, fiind apreciată activitatea publicistică efectivă. Azi Irina a terminat masterul și se pregătește de cel mai important examen din viața ei, acela de a deveni mamă.

Așadar, blogul www.stejarmasiv.ro este un proiect de suflet, cu suflet, care încearcă să arunce o rază de lumină peste lemnul românesc, contribuind la mediatizarea unei nișe reprezentative pentru noi, la promovarea unei industrii care ține locul I în exporturile românești, alături de agricultură. Nici unul dintre aceste domenii nu cred ca este exploatat la potențialul real și nici valoarea produselor nu se află la nivelul meritat.

Sper și îmi doresc să simțiți la fel ca mine, cei care ați ales să rămâneți în țară, să faceți ceva aici din ceea ce avem și să sperați că va fi mai bine.

Avem valoare inestimabilă, însă de noi depinde să o și prețuim și să ne bucurăm de rezultatele eforturilor. Trebuie doar perseverat. Ceea ce facem și ceea ce producem, ca țară și oameni trebuie să fie calitate și respect pentru munca noastră.

Variantele de aspect ale blogului www.stejarmasiv.ro de până acum:

blog despre lemn www.stejarmasiv.ro
prima varianta a blogului www.stejarmasiv.ro
blog despre lemn www.stejarmasiv.ro
a doua varianta a blogului www.stejarmasiv.ro
blog despre lemn www.stejarmasiv.ro
a treia varianta a blogului www.stejarmasiv.ro
blog despre lemn - revista despre aproape totul despre lemn
ultima varianta a blogului www.stejarmasiv.ro

Cu drag.

detalii www.stejarmasiv.ro
7 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.