Invelitoare din lemn la Bukovel – nu-i nici șindrilă nici draniță

invelitoare din lemn

Când am primit pe Whatsapp imaginile cu această invelitoare de pe o cabana din vârf de pârtie din Bukovel, primul lucru pe care l-am făcut a fost să deschd site-ul ukrainienilor și să verific starea pârtiilor. Apoi am recitit articolul din 2012 –Bukovel | Paradisul schiorilor … cel mai apropiat de Baia Mare– și am oftat. Cum se poate să ai așa o țară frumoasă, cu atâta bogăție naturală și să nu te bucuri de ea, să nu faci valoare, să nu sfințești locul? La noi, la România mă refer. Că ukrainienii la Bukovel, după investiția făcută de mai bine de 10 ani cred, primesc din cer zăpadă și de pe pământ turiști.

Știai că se face șindrila din salcâm?

Suntem cam aceeași zonă geografică, dacă pornești din Baia Mare, exceptând traversarea frontierei, nu-i mai mult de 3 ore până la Bukovel. Au avut ei minte sau cineva i-a sfătuit bine, totul e făcut pe pârtii ca la carte. Instalații de mare capacitate, pârtii bătute cu sfințenie, prețuri reduse la ski-pass, cabane cu invelitoare din lemn, din bușteni, cu mâncare și băuturi calde la discreție, în fiecare vârf de deal.

invelitoare din lemn

N-am mai fost de atunci la schi în Ukraina, acum oblojesc un genunchi reparat de curând, însă fiecare aducere aminte mă răscolește și mă revoltă gândindu-mă la potențialul irosit la noi.

Revenind la subiectul discuției, despre forma elementelor de invelitoare, sunt diferite de ale noastre, într-un singur strat și mult mai groase. Când am fost eu, exact la aceeași construcție din lemn, doar programul era cu 30 de minute mai lung și zăpada pe învelitoare mai mare, pesemne din cauza asta n-am remarcat diferența. Ori poate că eram preocupat de ski la Bukovel, ori nu parcursesem încă etapa de construcție a căsuței de la livadă.

Învățăm, comparăm și avansăm cu fiecare an scurs, fiecare etapă parcursă și timpul este singurul care tace, și trece.

Dați valoare timpului vostru, este singura resursă ce nu trebuie irosită! Sufletul este izvor nesecat, așa că SĂ FIM, nu SĂ AVEM!

invelitoare din lemn
5 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.